Thursday, March 27, 2014

Tutorial:Buat Account Facebook Sendiri(6 in 1)


Assalamualaikum dan hai semua.Hari ini kita bertemu lagi dengan tutorial kedua Wani.Tutorial ini khas untuk newbie Facebook dan sesiapa yang berminat membuat account Facebook.Baiklah,jom ikuti cara-caranya secara step by step!

1.Cara buat account Facebook sendiri: (BM)


1.Buka link Facebook.Ini linknya--->https://www.facebook.com

2.Daftar account anda dan isi maklumat account yang tertera seperti emel,password dan lain-lain
3.Bagi yang berumur 13 tahun kebawah,ubah tahun tarikh lahir anda menjadi bilangan yang kecil tetapi jangan kecil sangat.Nanti orang ingat kita tua. Not joke yet!
4.Setelah sudah isi kesemuanya,tekan button 'Daftar' yang berada di bawah
5.Isi pula maklumat kedua seperti Sekolah di mana,bekerja di mana dan lain-lain

2.Cara add friends: (english)


1.Tekan button search Facebook

2.Tulis nama Facebook kawan anda yang mahu anda add
3.Tekan button Add Friend dan tunggu rakan anda yang anda add meng approve anda

3.Cara like pages: (english)


1.Tekan button search Facebook

2.Tulis nama pages yang anda mahu likes
3.Tekan button 'like pages' itu

4.Cara tubuhkan kumpulan: (BM)


1.Cari button 'Buat Kumpulan'

2.Tekan dan tulis nama kumpulan yang anda mahu
3.Pilih icon group anda itu
4.Click dan enjoy!

5.Cara chat a.k.a private message: (BM)


1.Tekan kotak 'Sembang' untuk chat dengan friend FB

2.Untuk chat dengan admin pages pula,seacrh pages admin yang anda mahu chat dengannya dan setelah buka pages admin itu,tekan 'Pesanan'(cara ini juga boleh digunakan untuk chat dengan friend FB)
3.Step terakhir,berbuallah puas-puas ^_^

6.Cara main/buka Facebook Application atau games: (BM)


1.Tekan button search Facebook

2.Tulis nama games atau application yang mahu buka/main
3.Setelah sudah,tekan button 'Main Permainan' atau button 'Buka Laman Web'.Kalau tidak sama dengan yang ini,anda agak-agak sahaja button mana yang sama
4.Buka dan enjoy!


Tuesday, March 25, 2014

Special Entri!

Huh,kelmarin Wani nak sangat buat blogskin sendiri dan hantar di laman web Blogskin tetapi tak menjadi.So,Wani sekarang dah bersetuju dengan hati mahu beri free header,doodle,banner dan lain-lain lagi di blog ni!Tetapi bukan bagi di entri ni ya.Maybe akan datang tapi Wani akan janji,Wani akan bagi juga.Tapi Wani taklah teror sangat buat.Itupun baru first time buat header blog seperti yang ada sekarang di blog ni.Burukkan?Kalau buruk,tiada semangat nak buat.Ceh,Wani ni memang manja sikit.Oklah,malas nak tulis panjang-panjang.Apa-apapun,Wani harap semua gembira dengan berita ni.Goodbye.......


Saturday, March 15, 2014

Tutorial:Cara Buka Blog 'Web Version' Guna Smartphone


Assalamualaikum,semua.Hari ini Wani nak bagi satu tutorial simple dan mudah untuk diikuti.Harap tutorial ini berguna.Baiklah,jom kita ikuti caranya dengan step by step.

Cara-cara Buka Blog 'Web Version' Guna Smartphone


1.Buka blog macam biasa.


2.Scroll ke bawah dan tekan 'View Web Version'.

3.Siap!


Mudah sahajakan?Kalau tidak menjadi,sila komen ya. ;)





Sunday, March 9, 2014

Senarai Peserta 2014 Lucky Giveaway by Wani


Nombor dan senarai peserta 2014 Lucky Giveaway By Wani:

1.http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
2.http://thesupersomething.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
3.http://nurulbalqisathirah.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
4.http://blogiveaway87.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
5.http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
6.http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
7.http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
8.http://raradeluxe.blogspot.com/2014/03/2014-giveaway-by-wani.html
9.http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
10.http://adriana-contestga.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html -tiada-
11.http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
12.http://luviza-98.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
13.http://aisyasakura.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
14.http://beautifully98.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
15.http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
16.http://powerofmotivationblog.wordpress.com/2014/03/23/2014-lucky-give-away-by-wani.html
17.http://lolipoppoppop.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wan.html
18.http://badariahkakak007.blogspot.com/2014/03/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
19.http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html 
20.http://sitentfreezesoulgiveaway.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html 
21.http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
22.http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
23.http://sayasyiera.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
24.http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
25.http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html
26.http://nurawatif1.blogspot.com/2014/04/2014-lucky-giveaway-by-wani.html

*akan selalu diupdate*Terima kasih sebab join.:)

Saturday, March 1, 2014

Fantastic Giveaway By Syaza



Fantastic Giveaway By Syaza
Due date : 22 Mac 2014

Banyak Hadiah Menarik Menanti Anda !

Top Refferal (1 pemenang)

1 Blouse
1 Novel "Gadis Berniqab"
1 Shawl from Madinah
1 set produk kecantikan bernilai RM 40
1 helai shawl ( 2 ton )
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Top Refferal Kpopper ( 1 pemenang )

1 Peplum Blouse
1 set Exo December Fridge Magnet
1 Baju Infinite + 1 random button Exo
1 EXO Lay The Celebrity Poster
1 EXO Kai The Celebrity Poster
1 Army T-shirt Nerd
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5

Random
Skirt x 2
T-shirt Running Man x 1
Smurf Shoes Hp Plug x 1
Bantal berharga RM 50 x 1
Tudung bawal x 1
Tudung Bawal Plain x 1
Glitter Shawl x 1
1 Cathy Doll + 1 Compact Powder
Heartshape Stick x 1
Mustache Stick x 2
Cute Keychain x 2
Keychan Bear x 2
1 Hairclip + 1 Brooch x 2
4 bookmark + 2 brooch x 2
Topup RM 5 x 1
Topup RM 10 x 1
Baucer diskaun 10% x 5
Baucer diskaun RM 3 x 5
Transparent Header x 2
Poskad Korea + blogger card mini calendar + topup RM5 x 1



*************************************************************

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet menjual pelbagai jenis pakaian yang sangat cantik dan membuatkan anda sentiasa tampak
bergaya . Harga pakaian yang dijual semuanya amat berpatutan . Antara salah satu koleksi Elvee Exclusive Closet
ialah Princess Maxi Dress . Ala-ala princess gitu :)

Photo

Berminat ? Lekas hubungi Elvee Exclusive Closet di Facebook .

*************************************************************

Butiran Diri Saya

Nama Fb :

Nama Twitter : 
Tiada
Nama Instagram :
Tiada

Syarat Longgar :

Link share gambar ElveeCraft :
Link Join Giveaway Luhan Wife :
Username WhoAA : 

Kalau korang tak buat syarat longgar tu pun takpe :)

Maaf tau kak Syaza sebab ada blog yang saya tidak follow dan pages yang saya tidak like sebab ada masalah.Harap penyertaan saya di terima.Saya teringin sangat nak join.Nama FB:Irdina Dan Izwani=https://www.facebook.com/norirdina.idham

Fakta Menarik Mengenai Kucing


Assalamualaikum,semua.Siapa peminat kucing?Kalau minat,jom ketahui beberapa fakta menarik tentang kucing.

1.Kucing Siam

Kucing Siam ialah kucing yang lebih besar berbanding kucing biasa.Kucing Siam juga ialah kucing yang manja dan tidak suka bersiar-siar sebab itulah harga kucing siam agak mahal jika dibeli di kedai haiwan.Kalau jumpa di sekitar jalan,kadang-kadang kucing itu tidak manja tetapi pandai mengikut arahan  tuannya.:)

2.Menjilat badan

Menjilat badan ialah cara istimewa kucing untuk mandi tanpa menggunakan air.Kadang-kadang,kucing yang menjilat badan akan menjilat sekali kutu-kutu dan bulu-bulu  yang ada di badannya dan dimasukkan di dalam mulutnya dan sampai ke perut.

3.Ubat istimewa kucing

Seperti dikatakan di fakta nombor 2,kutu-kutu dan bulu-bulu yang ada dibadannya akan dimasukkan di dalam mulut,dapat dihindarkan sebenarnya.Dan ubat istimewanya ialah RUMPUT!Nak tahu kenapa?Sebenarnya kerana apabila rumput itu di makan oleh kucing,ia akan menyebabkan kucing akan termuntah semula dan keluarlah juga kutu-kutu dan bulu-bulu yang sudah ada di dalam mulut/perutnya.

4.Kucing Hutan

Kucing Hutan ialah spesis haiwan liar dan tinggal di hutan.Seperti diperkatakan,kucing liar hanya memakan daging haiwan dan telah dikategorikan dalam 'Haiwan Karnivor'!

Ok,itu sahaja fakta mengenai kucing yang dapat Wani catatkan pada entri.Wani rasa ada lagi fakta menarik mengenai kucing,tetapi Wani hanya tahu 4 sahaja.

 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa