Thursday, July 31, 2014

[Cerpen] Hari Raya Yang Tidak Sempurna

Hasnah adalah anak yatim piatu.Ayah dan ibunya telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya yang telah menimpa mereka.

Imbasan sebulan lalu :

"Ayah,ibu.Jangan lama-lama.Hasnah,abang dan adik sayang ibu dan ayah sangat-sangat."

"Mana ada lama.Seminggu sahaja.Doakan ibu dengan ayah selamat sampai ya." Puan Amylia tersenyum. :)

Hasnah terus memeluk erat ayah dan ibunya yang dia sangat sayangi.Berat hatinya untuk meninggalkan ibu dan ayahnya yang dia sangat sayangi.Adik-beradik Hasnah yang lain turut memeluk dan menyalami ibu dan ayah mereka.

Selepas selesai bersalam-salaman,ayah dan ibunya terus bertolak ke Terengganu.Mereka melambai dengan lemah gemalai.

Pada pukul 11 malam.

"Adik,abang.Korang rasa ayah dan ibu selamat sampai tak?"tanya Hasnah lembut.

"Itu semua ketentuan Allah.Apa yang kita perlu lakukan hanyalah berdoa agar mereka selamat sampai,"ujar Syukri,abang Hasnah dengan wajah simpati akan adiknya yang masih bersedih.Hasnah tersenyum dan cuba menenangkan dirinya.

Tiba-tiba,telefon rumah berbunyi memecah kesunyian pada malam yang hening itu.Alia,adik ketiga Hasnah dengan langkah laju menghampiri telefon itu untuk menjawab panggilan telefon.

Puan Malina:Alia,Alia.Cepat suruh kakak,abang dan adik kamu siap segera,kamu pun perlu siap!Mak usu nanti datang jemput.

Alia:Untuk apa Mak Usu?

Puan Malina:Siap sahaja.Mak Usu sekarang dalam perjalanan ke rumah kamu.

Alia:Baiklah Mak Usu.Assalamualaikum.

Puan Malina:Waalaikumussalam.


"Abang,kakak,adik,Mak Usu suruh siap.Katanya nak jemput kita.Entahlah nak jemput kita ke mana.Mak Usu juga ada cakap Mak Usu dalam perjalanan ke rumah kita." Semua mengangguk.Mereka terus masuk ke bilik masing-masing untuk menukar baju.

^_^_^_^_^_^_^

"Mak Usu,ada apa hal ini?"tanya Hasnah dengan wajah hairan.Puan Malina hanya terdiam malah menoleh pun tidak.Nampaknya dia kelihatan sangat tergesa-gesa.

Selang beberapa minit,enjin dimatikan.Hasnah mengejutkan adik-adiknya yang tertidur ketika perjalanan tadi.Mak Usu hanya tersenyum.Mereka semua keluar dari kereta dan menuju ke hospital.

"Mak Usu,kenapa pergi hospital?Pak Usu sakit lagi ke?" Puan Malisa tidak sanggup jawab.Hatinya sangat-sangat berat untuk memberitahu perkara sebenar.Biar Hasnah dan adik-beradiknya tahu nanti di bilik.

^_^_^_^_^_^_^

"Astaghfirullahalazim.Ibu,ayah!" Hati Hasnah bagaikan sudah patah.Dia tidak tahu ibu dan ayahnya telah menimpa kemalangan jalan raya 1 jam selepas mereka berdua bertolak ke Terengganu.

Air mata Hasnah mula berlinang membasahi pipi.Yang lebih sedih,doktor telah memberitahu ayah dan ibunya telah menghembuskan nafas terakhir selang selepas 4 jam mereka terlantar di hospital.Alia,Syukri,Afiq,Azim,Airisha dan Hasnah mengalirkan air mata.Mereka tidak sanggup hidup tanpa ibu dan ayah mereka. :'(

Keesokkan harinya~

"Mak Usu,kenapa tidak beritahu saya dan adik-beradik saya yang lain awal-awal?" Hasnah memandang sayu kubur ibu dan ayahnya.Dia bagaikan mahu menangis lagi tetapi dia menahan air matanya daripada mengalir.

"Minta maaf,Mak Usu berasa kasihan dan berat hati untuk memberitahu kamu semua.Lagipun,kemalangan itu ditimpa mereka terlalu cepat." Hasnah mengangguk seraya mengesat air matanya yang tiba-tiba menitis.Dia menyiram air bunga di pusara ibu dan ayahnya.Mereka terus balik ke rumah selepas selesai membaca Surah Yaasin dan Surah Al-Fatihah.

^_^_^_^_^_^_^

Hasnah melihat kalendar.Esok sudah 1 Syawal.Dia mula menitiskan air mata.Dia masih terkenang saat beraya bersama ibu,ayah dan saudara maranya.Kini,ia hilang selepas ibu dan ayahnya balik ke rahmatullah.Baginya,Hari Raya tidak sempurna tanpa ibu dan ayahnya.

Dia mahu menahan air matanya tetapi ia terus menitis.Syukri memandang sayu.Dia terus menghampiri adiknya.

"Sudah,jangan menangis.Esok selepas solat hari raya,kita pergi singgah kubur emak dan ayah.Nanti Pak Usu akan datang jemput kita sekali."

"Jemput kita ke mana?"

"Sudah tentulah ke kampung.Hah,abang ada dengar berita baik.Pak Usu akan beri kita tinggal di rumahnya.Pak Usu kata,dia sudah beritahu tok pengetua Rumah Anak Yatim ini," ujar Syukri dengan tersenyum.

Hasnah tidak menangis lagi.Dia terus pergi ke tilam lalu tidur.

^_^_^_^_^_^

"Abang,cepatlah!Semua dah siap,tinggal abang sahaja!" Bergema suara Azim memanggil abangnya.
"Sekejap!Entah ke mana songkok ni.Mungkin dah terbang!" balas Syukri sambil menggaru kepala.Tok pengetua hanya tergelak kecil dari luar.

^_^_^_^_^_^

"Semua barang sudah letak?"

"Sudah,Pak Usu!" jawab Azim.Entah kenapa hari ini dia kelihatan ceria sahaja.Mungkin sudah tidak sabar mahu beraya di kampung.

"Sudah salam tok pengetua?"

"Sudah juga,Pak Usu!" Alia pula yang menjawab.

"Baiklah,mari pergi sekarang!!" jerit Pak Usu dengan riang.Dia pula yang bersemangat balik ke kampung.

^_^_^_^_^_^

"Hasnah,mengapa ini?" tanya Encik Sharif dengan muka hairan.

"Saya hendak raya dengan ibu dan ayah." Hasnah menggosok matanya.

"Sudah,tak perlu bersedih.Nenek ada buat special rendang ikut resepi ibu kamu.Khas untuk kamu," ujar Encik Sharif dengan senyuman lebar.

"Ya kah?Yeah!!!" Hasnah berlari melangkah masuk rumah papan yang masih kukuh itu.Semua orang di rumah papan itu tergelak. :D

P/s:Sorry sebab tak menarik.Mula-mula,idea bertimbun-timbun timbul tapi akhir-akhir idea terus hilang lenyap. :p

#SelamatHariRaya2014! ^^

#4 Wordless | Apa-apa Jelah #1 |

Assalamualaikum.

Saya ambil keputusan untuk tidak menyambung cerita E-Novel : Cinta Yang Dipendam kerana idea sudah kering. :)

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Saya,Noor Izwani Eliyana dengan ini ingin menyusun sepuluh jari dan meminta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki kesalahan dan salah silap yang saya pernah lakukan.Saya juga ingin mengucapkan,selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua muslimin dan muslimat sekalian!Selamat berhari raya ya! ^^

P/s:Mari dengar lagu raya baru bertajuk 'Aidilfitri Ceria'. :)

Friday, July 25, 2014

Dapat Cenderahati Istimewa Daripada Rakan Dan Sekolah


Hari ni best sangat sebab dapat cenderahati dari rakan baik Wani.Namanya Farah.Dia sangat baik!Cenderahati yang dia bagi ialah Special Kad Raya dan Bling Keychain.Cenderahati yang sekolah bagi pula ialah Fridge Magnet x2.Teruja sangat dapat cenderahati sebelum balik kampung.Thank you Farah,thank you sekolah and thank too to Cikgu Riduan yang beri murid kelas 6 Setia Duit Raya Special.Terima kasih banyak-banyak semua!Wani buat apa lagi?Sudah tentulah exchange.Ok,well,selamat hari raya dan balik kampung semua!!! ^^

#TakpeLambatAsalkanSelamat
#JanganMainMercun!

Tempahan Barangan Blog Kini Dibuka!



TERMA DAN SYARAT:
  • Serious buyer.
  • Tidak tergesa-gesa.
  • Tidak cerewet.
  • Beri detail dengan betul dan benar mengikut pilihan hati. 
  • Hanya boleh menukar detail dua kali sahaja.
  • Saya hanya akan mula edit selepas pembayaran dijelaskan.
CARA PEMBAYARAN:
  • Topup
  • Pos duit
  • Bank in (akan difikirkan)
TEMPAHAN BARANGAN BLOG:

Barangan :

~Header - RM3 per 1
~Menu Tab - RM1 per 2
~Banner Not Animated - Free per 1
~Banner Animated - RM1 per 1
~Cursor Name - RM2 per 1
~Doodle Muslimah - RM2 per 1
~Cute Footer Blog - RM2 per 1

Special :


~Review blog - RM2 per review
~1 month bloglist - RM1 per blog

~Tapak Iklan selama sebulan - RM5 per banner

Anda berminat?PM saya di SINI atau Whatsapp saya di 013-334-1234.Kalau tak boleh PM di dua-dua tempat ini,PM saya melalui emel (noorizwanieliyana@gmail.com).

 Selamat menempah! ^^


Pengumuman Pemenang MINI GIVEAWAY RAMADHAN BY WANI


Assalamualaikum semua!!Terima kasih untuk yang join walaupun sikit je yang join.Disebabkan peserta sikit,Wani akan kurangkan hadiah.Pasti peserta sudah tahu bukan,hadiah akan dikurangkan jikalau peserta hanya sedikit?Baiklah,tanpa membuang masa Wani akan mengumumkan pemenang. :)

SENARAI PEMENANG: (tuntut hadiah di SINI)


Random.(5 pemenang)

-HEADER TRANSPARENT x1 - No.5 : http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html 

-CURSOR NAMA x1 - No. 2 : http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

-BLOGLIST SEPTEMBER DAN OKTOBER x1 - No. 4 http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

-TAPAK IKLAN SELAMA SEBULAN x1 (Di sidebar) - No.3 : http://skeltontobe.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

-DOODLE MUSLIMAH x1 - No.1 : http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

DETAIL PEMENANG.

  • PEMENANG HEADER TRANSPARENT PERLU BERI DETAIL :
Nama :
Tajuk header : 
Warna text header : 
Text header : 
Link blog : 
No.bertuah anda :

  • PEMENANG CURSOR NAMA PERLU BERI DETAIL :
Text cursor : 
Warna text : 
Warna luaran text : 
Warna arrow :
Link blog :
No.bertuah anda :
  • PEMENANG TAPAK IKLAN PERLU BERI DETAIL :
Nama :
Link blog : 
URL banner blog anda :
No.bertuah anda :
  • PEMENANG DOODLE MUSLIMAH PERLU BERI DETAIL :
Nama :
Warna baju :
Warna kain :
Warna tudung :
Warna kasut :
Link blog :
No.bertuah anda :

ALERT ! : TARIKH TAMAT TUNTUT IALAH PADA 30/8/2014.PEMENANG BLOGLIST AKAN DILETAKKAN DI SENARAI BLOGLIST SAYA PADA 13/9/2014. (UPDATE!!)



Pengumuman!!

Assalamualaikum semua.Hari ni hari Jumaat bukan?Yeah,esok Wani balik kampung!Tapi sebelum balik kampung,Wani kena umumkan pemenang Mini Giveaway Ramadhan by Wani.Petang nanti Wani umumkan pemenangnya ya. :)

#SeronokExchangeCardDenganKawan

Saturday, July 19, 2014

MINI GIVEAWAY RAMADHAN BY WANI


TARIKH TAMAT:19 JULAI 2014

Assalamualaikum semua!Bersempena bulan Ramadhan tahun ini yang sangat mulia dari bulan Ramadhan yang lalu,Wani nak mengadakan mini giveaway.Jemput join ya para-para blogger semua. ^^

SYARAT-SYARAT.

1.Mempunyai blog dan Facebook.

2.Follow blog ni. (http://wani-siulatbuku.blogspot.com)

3.Add Wani di Facebook.(Klik SINI untuk ke Facebook Wani) 

4.Buat satu entri bertajuk 'MINI GIVEAWAY RAMADHAN BY WANI' dan tempek banner diatas dan backlinkkan ke Giveaway ini.

5.Tinggalkan link entri penyertaan di komen.

HADIAH.

Top Refferal.(1 pemenang)
  • Cursor Nama x1
  • Iklan Selama Sebulan x1
  • Doodle Muslimah x1

Random.(10 pemenang)
  • Header Transparent x1
  • Cursor Nama x2 
  • Bloglist Julai dan Ogos x4
  • Doodle Muslimah x1
  • Iklan Selama Sebulan x2
P/s:Kurang dari 12 orang join,hadiah akan dikurangkan. :)

Friday, July 18, 2014

Sorry Semua !

Assalamualaikum.Minta maaf Wani ucapkan kepada yang ada minta tutorial.Wani sekarang sibuk sangat.Lagipun UPSR dan PSRA pada bulan September.So kena lebih fokuskan kepada pelajaran dan terpaksa tinggalkan blog dan Facebook yang ku sayangi.Ok,bye semua!!Requestlah tutorial,freebies atau anything yang korang nak.InsyaAllah Wani akan buat apa yang korang nak tu pada bulan 10.Kalau tak nak sudah.Oklah,bye semua!Doakan Wani dapat 5A ya kalau sudi. :))

#PrayForGaza

Thursday, July 17, 2014

Limited Edition Raya's Card Giveaway by Wani


TAMAT!!



Assalamualaikum,semua!Hari ni Wani nak buat simple giveaway kad raya.Wani rasa nak bagi hadiah kad raya lebih dari satu tapi disebabkan kos penghantaran ayah Wani yang bayar,Wani sediakan hadiah kad raya untuk seorang pemenang sahaja.Baiklah,tanpa membuang masa lagi Wani merasmikan 'Limited Edition Raya's Card Giveaway by Wani'.Mari ikuti syarat-syarat mudah dibawah. :)

Syarat-syarat Mudah.

1.Follow blog ini.

2.Klik iklan INI,INI dan INI. *jangan lupa clear cache dan cookies dan tunggu sampai habis loading.

3.Komen URL blog.

Hadiah.(1 pemenang)
  • Kad Raya x1
Minta maaf banyak-banyak ya.Lain kali Wani akan kumpul duit banyak-banyak lagi dengan 8share.com atau guna duit raya nanti je.Baiklah,selamat menyertai. :)

TARIKH TAMAT:17/7/2014



Tuesday, July 15, 2014

#3 Wordless | Amalkan Membaca Ayat Kursi |

Credit to : Coretan Sebuah Perjalanan
@Wani : Amalkan membaca Ayat Kursi setiap sebelum keluar dari rumah dan setiap hari.

Senarai Novel Saya


Jom tengok dan baca senarai novel yang Wani ada.Taklah banyak sangat tapi Wani rasa sangat puas hati.Sekarang ni pun nak teruskan kumpul novel tapi banyak lagi belum habis baca. :'(
Senarai Novel Saya:

1.Aku Mahu Ke New York 2
Penulis:Ain Maisarah

2.Coklat Ataupun Strawberi
Penulis:Anna Raihana

3.Semanis Tart Ceri
Penulis:Maslina Ngadiman

4.Projek Diet Ain Maisarah
Penulis:Ain Maisarah dan Rose Harissa

5.Sarah Dan Senduk
Penulis:Ezee Rahmani

6.Apron Bunga-Bunga
Penulis: Aliyah Farha

7.Oh,Gadis Kek!
Penulis:Hana Qistina

8.Dunia Coklat Nadia
Penulis:Natasha Effyzal

9.Separuh Potongan Piza
Penulis:Maslina Ngadiman

10.Young Aisyah : Sayang Umi
Penulis:Saridah Hamid
Pelukis:Reja

11.Projek Fesyen Ain Maisarah
Penulis:Ain Maisarah dan Lily Haslina Nasir

12.Oh,Loceng! (Dah Hilang)
Penulis: ???

13.Cupcake Girl
Penulis:Aizatul Aisya

14.Aku Mahu Banglo Pink
Penulis:Ain Maisarah dan Alam Anuar

15.Hero vs Heroin
Penulis:Ain Maisarah dan Azanil Fitri
Pelukis:Shamsinar Abu Hassan

16.Aku Mahu Jadi Novelistar
Pelukis:Ain Maisarah dan Jumie Jain

*tak ikut urutan*

Jom komen novel apa yang korang ada yang Wani senaraikan. :D

Kem Motivasi : Mumtaz Impian Kami,Terbaik!


Tahun ni pada bulan berapa entah,Sekolah SRA Al-Hidayah telah mengadakan Kem Motivasi : Mumtaz Impian Kami yang dikhaskan untuk calon PSRA 2014.Memang gempak habis lagi-lagi sepanjang program itu,abang-abang casy,kakak-kakak casy dan muallim Fadzli Rani yang mengambil alih program itu.Macam-macam aktiviti yang telah diadakan sepanjang program seperti permainan,senaman,nyanyian dan senaman penuh semangat,Cabaran 40 Hari,tepuk-tepuk baru dan banyak lagi!Memang gempak habis!Rasa boring langsung tak menjelma.Antara aktiviti yang Wani suka ialah Permainan Menuju Ke Pulau Kejayaan,senaman dan nyanyian penuh semangat(Lagu Gemuruh),Latihan Suara Kuat dan banyak lagi!Wani juga suka sangat lagu anjing(lagu menguji minda otak kiri dan kanan).Rasa mahu tulis panjang lagi tapi takpelah,entah-entah ada yang tak baca :/ .Ok,bye you all! :)

#SayaCalonPSRADanUPSR2014

Monday, July 14, 2014

#1 Review Games | Toca Kitchen |


Hari ni Wani nak review satu games kanak-kanak ni yang terlalu best!!Adik Wani pun makin minat games ni.Games yang Wani maksudkan ialah games Toca Kitchen.Kalau baca nama games,mesti dah tahu ni mesti games masak.Games ni memang amat sesuai untuk kanak-kanak.Malah,orang dewasa pun boleh main tapi sudah tentulah lagi pro dari kanak-kanak.Ada ke telur yang boleh panggang?Hehe,Wani pun tak tahu.
Jangan lupa download ya!Hanya percuma sahaja.


Dengan makanan-makanan yang disediakan di dalam peti sejuk dan alatan memasak yang tersedia,kanak-kanak boleh memasak makanan mengikut kreativiti sendiri.Diantara alatan masak yang tersedia ialah oven,grill dan blender.Diantara makanan yang disediakan pula untuk dimasak ialah lemon,sosej dan lobak merah.Selepas sudah siap,perlu beri pula si lapar makan makanan yang telah dimasak.Nak tambah garam dan blackpepper pun boleh.Ting,ting,ting!Keputusan sedap atau tidak sedap akan diberikan oleh si lapar selepas itu.Pernah juga tau Wani buat lemon di blend tapi si lapar suka.Haha.Bagaimana,best bukan?Jom cepat-cepat download di Playstore. :)

Senarai Peserta MINI GIVEAWAY RAMADHAN BY WANI


Sebelum tu,Wani nak ucapkan ribuan terima kasih bagi yang support dan join giveaway biasa ini.Bagi yang belum join dan berminat mahu join,klik SINI.

Senarai Peserta MINI GIVEAWAY RAMADHAN BY WANI.

1.http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

2.http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

3.http://skeltontobe.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

4.http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

5.http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/mini-giveaway-ramadhan-by-wani.html

Sunday, July 13, 2014

Ramadhan Giveaway By Miss Cadburry



Klik SINI untuk join

Hadiah : 

First place [ random ]
Novel RM50x2

Second place [ random ]
Novelx1

Random.org
Novelx2++

Nota:Saya tiada account Instagram. :)

Ole-ole Kota Singa

Click banner untuk join

Giveaway WOW HARI RAYA BY SITI YANG MENAIP



TARIKH TAMAT:16 JULAI 2014

Tekan SINI untuk join. ^^

Nota untuk penganjur:Saya tiada account Instagram. :)

It's July Giveaway


Klik banner untuk join!

Banyak hadiah disediakan. Mencari pemenang masing-masing. Kalau nak jadi salah seorang daripadanya, mehh pakat join giveaway ni!

Antara hadiah yang disediakan ialah cash RM50, Pretzel cookies, Shawl, Blouse and many more.
Anda mungkin orang yang bertuah itu! Mehh join :D

Give Away Contest by Izzlegacy Boutique!!



TARIKH TAMAT:15 JULAI 2014
Jom ramai-ramai sertai "Give Away Contest by Izzlegacy Boutique". Original entry boleh klik pada link ini: http://www.myfizwan.com/2014/06/give-away-contest-by-izzlegacy-boutique.html




Butik Izzlegacy terletak di The Atmosphere, Seri Kembangan. Ia merupakan sebuah vendor butik dengan produk utamanya adalah baju kebaya nyonya dan lain-lain jenis kebaya. Anda boleh dapatkan kebaya nyonya yang cantik-cantik dengan design, motif dan warna yang menarik kerana Izzlegacy mempunyai lebih kurang 600 design baju kebaya nyonya diatas brand Izzkebaya. Ramai yang telah membeli kebaya nyonya Izzlegacy (Izzkebaya) dan sangat berpuas hati dengan sulaman kebaya yang halus dan jahitan yang kemas. Pelbagai jenis kelengkapan kebaya ada dijual di butik Izzlegacy seperti kain pareo, kain batik kembang payung, kain batik selisih, kain songket dan pelbagai jenis kerongsang kebaya. Selain dari baju kebaya nyonya, anda boleh dapatkan pelbagai jenis produk yang lain seperti jubah muslimah, baju kurung moden, baju kurung cotton, candy dress, flat shoe, blouse, tudung bawal, aneka shawls, baju kurung kanak-kanak, dress kanak-kanak, kebaya kanak-kanak, aneka jenis biskut dan banyak lagi produk dibawah satu bumbung. Untuk melihat produk-produk di Izzlegacy Boutique, korang boleh layari laman web rasmi Izzlegacy Boutique dengan klik pada link berikut: http://www.izzlegacy.com.

Ucapan saya:Saya perlu shopping baju raya di Izzlegacy Boutique kerana banyak baju yang cantik-cantik yang menyebabkan saya terus rambang mata.Baju fesyen yang saya rasa nak sangat pakai masa hari raya nanti ialah jubah.Seumur hidup saya tak pernah hari raya saya menggayakan jubah.Kadang-kadang jemu juga pakai baju kurung je bila hari raya.Dan sebab itu saya rasa baju kebaya sesuai untuk saya gayakan pada hari raya nanti. :))

Tag:

Saturday, July 12, 2014

Freebies Cute Header #1


Assalamualaikum,semua!Hari ni Wani nak bagi 4 header percuma yang Wani buat.Harap semua suka.Kalau nak ambil atau guna,tinggalkan komen ya.Terima kasih.... :)

MAKLUMAT:SEMUA HEADER ADALAH TRANSPARENT.


-----------------------------------------


-----------------------------------------

-----------------------------------------



Friday, July 11, 2014

Segmen Saya Mahu Kad Raya Dayang Deno


klik banner


**10 blogger bertuah akan dapat kad raya LE dayangdeno
**Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 
**Pengumuman keputusan Random.org pada 15 Julai 2014


Tamat : 14 Julai @3pm

Monday, July 7, 2014

Giveaway Souvenir From Holland by Cherish Every Cherry


Click banner untuk join
TARIKH GIVEAWAY:7 JULAI HINGGA 7 OGOS (SELAMA SEBULAN)


Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

As-Salam.Jom join GA terlampau-lampau gempak ni!!!

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]


Nota penting:Saya tiada account Twitter. :)



Sunday, July 6, 2014

#2 Liebster Award Tagged by Shahirah



Assalamualaikum.Hehe,kali kedua kena tag dalam Liebster Award.Yang ni dianjurkan oleh Kak Shahirah.Oklah,tanpa membuang masa Wani nak jawab soalan-soalan yang diberi kak Shahirah.

1. Cerita serba sedikit tentang blog kamu :)

  • Blog saya ni hanya biasa-biasa je.Senang kata,nothing special tapi pelawat-pelawat masih boleh berhibur dengan lagu yang saya letak kat blog saya ni.Adalah juga entri bermanfaat yang saya kongsikan. :)

2. Negara mana yang akan anda pergi kalau anda diberi peluang?

  • Makkah,Madinah dan Saudi Arab.

3. Pendapat anda tentang blog saya 

  • Simple tetapi kemas dan cantik.Saya suka header blog akak,cantik sangat!
4. Status / Quotes yang paling anda gemar. Dan kenapa?

  • 'Boring' sebab saya sentiasa boring.
5. Kalau anda diberi pilihan pekerjaan.. Apa yang anda akan pilih

  • Editting Designer,novelis.
6. Dalam banyak-banyak blog .. blog mana yang paling menarik bagi anda? (nak link)

  • Blog INI kerana ada 50000+ followers dan banyak tutorial berguna.
7. Kamu lebih gemar makan di rumah atau direstoran?

  • Dua-dua,susah nak bezakan.
8. Gambar yang paling anda suka.

  • Nothing.
9. Kenapa kamu mula berblogging?

  • Kerana saya lihat sekarang ramai ada blog sendiri dan bila saya search,mesti ada macam-macam blog yang memang mahu dilawati.Saya pun berusaha buat blog macam semua dan nilah hasilnya,blog biru yang bagi saya,sudah cukup. :)
10. Bagi anda tentang cinta? *hahahahah

  • Cinta itu buta.Cinta itu tak boleh dipaksa.Cinta itu buat saya tak senang hati.
11. Laman sosial yang paling anda gemar guna. 


  • Of course,Blogger dan Facebook.

Segmen Blogger Aktif Julai


Salam .
Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
yang paling penting blogger's friendship


klik banner untuk join the community :D

good luck !

Nota penting:Saya tiada account Instagram. :)

Saturday, July 5, 2014

Special Giveaway by Wani Terpaksa Dibatalkan


Assalamualaikum semua!Saya bukan mahu cakap panjang.Saya hanya mahu umumkan bahawa Special Giveaway by Wani terpaksa dibatalkan kerana tidak mendapat sambutan.Dan mungkin saya akan kurangkan atau berhenti mengadakan giveaway di blog ini kerana giveaway seterusnya mungkin saya rasa tidak mendapat sambutan juga seperti Special Giveaway by Wani.Kan,kan,kan? 

Wednesday, July 2, 2014

Giveaway Teka Wajah Eda by Blogger Euruka Seven


Click banner untuk join
TARIKH TAMAT : 31 JULAI 2014

Jom join Giveaway ni.Hadiah seriously awesome dan sangat lumayan!Jom baca senarai hadiah giveaway ini:


Hadiah2.
1.Tablet nova 2 + Leather nova X1
2.voucher emas tajaan LUMIERE RM 500 X1
3.voucher emas tajaan TOMEI RM 200 X1
4.voucher ems tajaan GOLDHEART RM 200 X1
5.Voucher ems tjaan MY DIAMOND RM100 X1
6.gift voucher AEON RM20 X 2
7.gift voucher AEON RM10 X 1
Dan banyak lagi....!!


Menarik dan sangat lumayan,bukan?Cepat-cepat join ya!Klik SINI atau klik banner untuk join.Nak tahu tak siapa penganjurnya?Penganjurnya ialah...kak Eda.Kalau tengok gambar pemilihan jawapan semua cute-cute dan comel-comel tapi kena teka wajah kak Eda.Di bawah ini tekaan saya. :)

TEKAAN SAYA.




-Pilihan jawapan saya ialah no.3 AKA Keding. :)







 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa