Tuesday, September 30, 2014

Leave Your Link Here! ^^

Assalamualaikum and peace upon you. ^^ 

Please leave your link at Mr.linky below.I'm will blogwalking if I'm have time.Thanks. ^^


Top Commentators Ogos + September Akan Dapat Hadiah


Assalamualaikum semua!Wani rasa nak bagi hadiah kepada dua top commentators September.Hadiahnya taklah begitu menarik.Yalah,budget manalah banyak sangat.Nak tahu tak apa hadiahnya?Ok,ok.Untuk top commentators pertama akan dapat Hadiah Berpos Misteri dan barangan blog berharga lebih dari RM5 manakala top commentators kedua akan dapat barangan blog bernilai lebih dari RM5.Bagaimana?Harap korang suka. ^^ Kalau ada yang mahu hadiah itu,rajin-rajinkanlah komen di blog ini ya.Penyertaan,usaha dan komen anda amat x3 saya hargai! ^^

Tamat : 30 / 9 / 2014

GOOD LUCK YOU ALL! ^_^


Monday, September 29, 2014

Giveaway: Jubah Dress Cantik by Ariescape Shoppe


Mengapa saya rasa layak menang dress dari Ariescape Shoppe?

Pertama dalam semua,saya nak hadiahkan dress yang cantikss meletop dari Ariescape Shoppe buat ibu saya yang banyak mendorong dan mendoakan saya.Saya nak ibu saya cantik anggun macam ratu bila pakai dress Ariescape Shoppe.Kalau ada rezeki,bolehlah saya buat kejutan untuk ibu...sayang ibu!! :)

Link giveaway : http://ariescape.blogspot.com/2014/08/giveaway-jubah-dress-cantik-by.html

Tarikh tamat : 30 Sept 2014

Friday, September 26, 2014

Limit Following?

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Google Source
Tadi Wani baru je nak follow blog untuk join giveaway.Tengok-tengok,dah limit following!Alamak!Macam mana nak join giveaway? *demam seminggu* T_T

Giveaway 2014 Mialiana.com

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Tuesday, September 23, 2014

Layan Games Coco Girl Di Facebook

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Wani start layan games Coco Girl pada tahun 2012.Tapi sejak ada blog sendiri,Wani dah mula tinggalkan games ni.Tapi lama kelamaan,Wani rasa rindu balik nak main games ni.Games ni memang sangat menarik!Dan lagi menarik,Top Daily Look,All Time Top Daily Look dan Top Fashion Expert dipaparkan!Wah,bestnya kalau terpilih untuk salah satu award. :3

Games ni boleh shopping baju,pakaikan baju untuk Daily Look dan Quest,makeup,kumpul Jewels ('duit'),kumpul tiket di Carnival dan hias bilik pakaian.Games ini juga boleh jual pakaian di Coco Market,rate Fashion Expert,singgah bilik rakan-rakan,lengkapkan Quest dan main mini games di Coco Carnival.Dan games ini juga boleh mengumpulkan followers dan jadi followers.Wani baru je ada 1 followers. T_T Untuk permulaan games ini,Sophie akan menerangkan tentang cara-cara bermain games ini dan anda akan diberi kurang daripada 10 pakaian.Games ini hanya sesuai untuk perempuan sahaja.Apa tunggu lagi,jom main kalau ada orang yang suka berdress-dress. ;)

Jom layan gambar-gambar di bawah. :)








Jumpa lagi di entri seterusnya! ^^

Saturday, September 20, 2014

Tahukah Anda?

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


16 Fakta Menarik.

1.Otak lebih aktif pada waktu malam berbanding pada waktu hari.


2.Kuku dan rambut tidak akan sambung tumbuh selepas kita mati.

3.Sukan bola sepak adalah sukan paling banyak diikuti.

4.Epal lebih efektif untuk memudahkan kita bangun pada waktu pagi berbanding kopi.

5.Albert Einstein tidak tahu memandu.

6.Koala tidur lebih 18 jam setiap hari.

7.Singa tidak boleh mengaum ketika umur 2 tahun.

8.Huruf yang kerap diguna dalam bahasa Inggeris adalah 'E' manakala paling kurang diguna adalah 'Q'.

9.Timun mengandungi 96% air.

10.Iguana dapat tinggal di bawah air selama 28 minit.

11.Menara Eiffel Tower mempunyai 1,792 steps.

12.Satu telur unta mempunyai berat yang sama dengan 24 jumlah telur ayam. (1.7 kg)

13.Sebuah gunung berapi mempunyai tenaga menembak abu setinggi 50 km ke dalam atmosfera.

14.Seekor zirafah mampu membersihkan telinganya dengan lidahnya sendiri.

15.Satu pertiga paun tangkai brokoli mengandungi lebih banyak Vitamin C daripada 204 biji epal.

16.Watak suara Spongebob Squarepant dan Karen The Computer telah berkahwin pada dunia sebenar.

Tutorial : Buat Cursor Sendiri

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Google Image Source
Wani telah menerima request tutorial daripada Adik Aqilah.Dia bertanya :

"Macam mana nak buat cursor sendiri?"

Oh,mudah sahaja.Mari Wani ajar secara step by step. :)

Tutorial : Buat Cursor Sendiri.

1.Mula-mula,cari pointer/arrow kat Google dan save.

2.Lepas sudah,cari pula icon kiut-miut mengikut pilihan anda dan save.

3.Lepas sudah save,buka Photoscape.

4.Tekan 'Editor'. *rujuk gambar dibawah*


Click gambar untuk lebih jelas

5.Tekan 'Menu'. *rujuk gambar dibawah*

Click gambar untuk lebih jelas
6.Bila keluar Pop up box,tekan 'New Photo'. *rujuk gambar dibawah*

Click gambar untuk lebih jelas

7.Adjust Width dan Height mengikut kesesuaian.


Click gambar untuk lebih jelas
8.Klik Object dan klik icon pemandangan.Tekan Photo... lepas keluar Pop up box. *rujuk gambar dibawah*

Click gambar untuk lebih jelas
9.Pilih pointer yang anda save.

10.Letak pointer yang anda masukkan tadi di penjuru atas sebelah kiri. *rujuk gambar dibawah*

Click gambar untuk lebih jelas
11.Masukkan pula icon kiut-miut. *ikut step no.8 dan 9*

12.Letakkan icon yang baru anda masukkan di bawah pointer. *rujuk gambar dibawah*


13.Tekan 'Save' dan lepas keluar Pop up Box,tekan 'Save As'. *rujuk gambar diatas*

14.Upload cursor anda itu di imgur.com untuk dapatkan URL.

15.Sudah?Copy code ini dan paste di ruangan HTML/Javascript (add gadjet) :

<style type="text/css">
body{cursor: url("URL CURSOR ANDA"), auto;}
</style>


Warna biru : Ganti dengan URL cursor anda upload tadi. :)

16.Siap! ^^ 

Bagaimana?Mudah kan? ^^ 

Kalau ada sebarang pertanyaan boleh tanya di komen. :) Bye! ^^

Note : Cursor anda tidak transparent?Nantikan Tutorial Cara Buat Gambar Transparent! ^^


Cabaran 30 Hari | Hari Ke-20 : Quote Kegemaran Anda

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Google Source
Quote : Life is like riding bicycle.To keep your balance,you must keep moving. ^^

BYE FRIENDS! ^^

Friday, September 19, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari Ke-19 : 1 Resepi Kegemaran Anda

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Resipi kegemaran Wani ialah resepi ais-krim dari blog Cik Epal. ^^


Tadaa!!Wani dah cuba resipi ais-krim Cik Epal ni.Alhamdulillah,menjadi walaupun terlebih susu pekat. ^^ Meh Wani kongsi resipi Cik Epal ni. :)

Bahan-bahan:

  • 1 tin susu cair
  • 1/4 tin susu pekat
  • 1 biji telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 1 sudu besar Ovalett (cari yang Halal)
Untuk perasa tidak kisah mahu perasa yang mana.Kalau Wani buat perasa Milo.Cik Epal pula buat perasa:
  • Milo
  • Durian 
  • Strawberi Emulco
Cara-cara:

1.Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mangkuk.

2.Guna stand mixer untuk kacau.

3.Gelek selama 15-20 minit sehinggalah jadi berketul muscle.

4.Lepas tekstur dah pekat ala-ala cream,masukkan dalam peti sejuk selama 12 jam.

5.Sekarang ais-krim anda sudah sedia untuk dimakan.

Selamat mencuba! ^^

Thursday, September 18, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari Ke-18 : Siri TV Kegemaran

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Wani ada terlalu banyak Siri TV Kegemaran.Diantaranya:

Yang pertama,CERIA POPSTAR 2! ^^



Yang kedua,FROZEN! ^^



Dan yang ketiga,Despicable Me 2! ^^



Baiklah,jumpa lagi! ^^

7 Things About Wani - Versatile Blogger Award

Assalamualaikum and peace upon you. ^^ Wani telah ditag oleh kak Za dalam Versatile Blogger Award. :) Thanks kak Za. ^^



Thank the nice fella who gave you this award ;)
Include a link to their blog
Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly.
Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

7 Things About Wani - Versatile Blogger Award

PEMALU
-Wani kalau kat sekolah,mesti malu nak bercakap dengan cikgu mahupun dengan lelaki yang tak kenal atau kenal.Lagilah bila jumpa rakan maya face to face. XD

TAK SUKA MELAWAN
-Wani memang kalau dengan orang lain tak kisahlah yang sekelas,kawan biasa,kawan 'lelaki' pasti kalau 'dia' menganggu atau mengejek Wani,Wani tak melawan.

CEREWET
-Wani dari dulu memang cerewet.Contohnya,kalau ibu masak ikan,mulalah merengek nak makan makanan lain like ayam goreng dan anything makanan yang Wani suka.

CEPAT MARAH
-Wani memang orang yang cepat marah.Kalau masalah sesikit pun Wani mesti nak marah.


CEPAT TERASA
-Merajuk?Ya,Wani memang cepat terasa.Orang marah sikit,Wani dah terasa.Orang marah sikit,Wani dah terasa.

TAK SUKA BERGAMBAR
-Seriously,Wani memang tak suka bergambar.Wani lagi suka tangkap gambar orang daripada tangkap gambar diri sendiri.

BIRU
-Wani memang sangat suka warna biru!Bagi Wani,biru adalah warna yang paling cantik dan warna yang membuatkan indah mata memandang.Oh biru,kau tetap dihatiku~ :3

Yeah,dah cukup tujuh!Puas otak memikir.Sekarang giliran Wani untuk tag korang pula dalam contest ni. :)

MANGSA TAG.
Selamat menjawab! ^^




Promote Blog #2

Assalamualaikum and peace upon you. ^^
Jom visit blog-blog awesome kat bawah ni! :)

1.http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com

2.http://fiqansz.blogspot.com

3.http://diarisihazimah.blogspot.com

4.http://syiralokman.blogspot.com

5. www.mamaniza.com

6. www.trendmalaya.com

7.http://double-dwithdiary.blogspot.com

8. www.kisahemasputih.com

9.http://sitizawiah95.blogspot.com

10.http://misspeacehere.blogspot.com

11. www.mialiana.com

12. www.duniashida.com

13. www.dayangdeno.com

14.http://raradeluxe.blogspot.com

15.http://ssurianahyana.blogspot.com

16.http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com
 
17.http://please-be-mine-ever.blogspot.com

Wednesday, September 17, 2014

Baca Komen Pengunjung Sambil Makan Donat ^^

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Click gambar untuk lebih jelas
Hi!Hari ni Wani nak baca komen-komen korang sambil makan donat.Terima kasih banyak-banyak Wani ucapkan kepada anda semua yang sudi support penulisan Wani yang tak berapa bagus.Wani juga nak minta maaf if ada salah silap sepanjang Wani terlibat dalam bidang penulisan blog.Baiklah,Wani nak pi baca komen korang sekarang.Bye!! ^^

Freebies : Blogskins (Search For Strawberry?)

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Screenshot
Download skins ini di http://www.blogskins.com/info/408729 .

SELAMAT MENGGUNAKANNYA! ^^


Freebies : Blogskins (EXO PLANET)

Assalamualaikum and peace upon you. ^^ 

Screenshot
Download skins ini di http://www.blogskins.com/info/408723 .

SELAMAT MENGGUNAKANNYA! ^^


Cabaran 30 Hari | Hari Ke-17 : 5 Perkara Yang Anda Rindukan,Apa Saja

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Source (click image)
Assalamualaikum semua!Hari ni Wani rasa seronok sangat sebab dapat online hari ni!Pagi tadi Wani pergi ke sekolah untuk menghadiri Kelas Tambahan yang diadakan di Sekolah Agama bersempena Ujian PSRA yang akan diduduki murid darjah 6 minggu depan.Wish me gud luck! ^^ Ok,tutup cerita.Sekarang cerita tentang :

*5 Perkara Yang Saya Rindukan,Apa Saja*

Ok,dah faham.Susah juga nak fikir.Jom terjah jawapan Wani! :)

5 Perkara Yang Saya Rindukan:

1.Ketika menghadiri Kem Motivasi : MUMTAZ Impian Kami .


2.Waktu Zaman Tadika .

3.Ketika Family Day bersama keluarga syarikat FITEC .

4.Dapat tablet daripada ayah .

5.Saat menyambut hari jadi secara besar-besaran .

Rindunya.....!Jumpa lagi rakan-rakan. :')

#KelabBloggerBenAshaari
#Cabaran30Hari





Tuesday, September 16, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari ke-16 : Apa,Bagaimana Anda 10 Tahun Lagi?

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Source
Hai!Bertemu kita di Cabaran 30 Hari untuk hari ke-16.So,soalannya :

*Apa,Bagaimana Anda 10 Tahun Lagi?*

Baiklah,kita sedia maklum,semua ketentuan akan datang adalah ketentuan dan keputusan Allah SWT.Jika saya masih dipanjangkan umur dan masih hidup pada 10 tahun lagi (In Shaa Allah),saya rasa :


  • Saya akan dapat melanjutkan pelajaran ke universiti.
  • Ketinggian saya lebih tinggi daripada ibu.
  • Berat saya semakin bertambah kira-kira 5 kg. 
  • Saya mulai sibuk dengan urusan.
Itu sahaja yang dapat saya nyatakan.Jumpa lagi di cabaran untuk hari seterusnya! ^^

#KelabBloggerBenAshaari
#Cabaran30Hari

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Click banner untuk join
TARIKH TAMAT : 30 SEPTEMBER 2014

Senarai Hadiah :


  • topup rm5 (2 pemenang)  
  • topup rm10 (2 pemenang)
  • topup rm 5 (enam pemenang) 
  • sehelai blouse
  • topup rm5 (4 pemenang) 
  • tudung ala fareeda (1 pemenang)
  • sehelai dress (1 pemenang ) 
  • topup rm 10 (1x) 
  • topup rm 5 (1x)
  • 1 pewangi kereta 
  • 1 tudung bawal ruffle 
  • keychain  (2x) 
  • topup rm 10 (2x) 
  • 2x sample perfume grade 5A (2-5ml)
  • 5x diskaun voucher pembelian Rexylla
  • 2x topup rm10
  • usb card reader
  • cash RM50

Nota untuk penganjur : Saya tiada account Instagram. :)










2nd Giveaway by Miminadam

Assalamualaikum and peace upon you. ^^
Click banner untuk join
TARIKH TAMAT : 6 OKTOBER 2014

Kenapa saya sertai giveaway ini?

Jawapan : Kerana saya suka sangat join giveaway.Saya juga join giveaway sebenarnya untuk support giveaway Blogger dan memenangi hadiah yang disediakan jika ada rezeki daripadaNya. ^^

Nota untuk penganjur : Saya tiada account Instagram. :)

Monday, September 15, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari ke-15 : Surat Kepada Seseorang,Siapa Saja

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Source
Surat ini saya ingin beri kepada kawan baik saya.Namanya Farah.Surat yang saya mahu beri kepada Farah berbunyi begini :

"Assalamualaikum Farah.Saya rasa sangat gembira kerana kita telah disatukan sebagai kawan baik sejak 2012 sehingga sekarang.I'm also so happy because we have Fatin and Alissya in our team.As we know,English Paper 1,English Paper 2 and Science Paper will posponed to 30 September 2014.I'm hope,we both can get 5A in UPSR 2014 and studying in same school next year.By the way,hopefully kita akan kekal sebagai kawan baik until Jannah.See you again!Warm regards,Wani. ^^ "

Haha,terlalu banyak Broken English kan?Ok,ok,jumpa lagi di Cabaran 30 Hari untuk hari seterusnya! ^^ 

#KelabBloggerBenAshaari
#Cabaran30Hari

Sunday, September 14, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari ke-14 : Cerita Kasut Saya

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Source (Click image)
Alkisahnya,kasut saya dijual di kedai kasut di Rawang.Kasut ini berwarna hitam dengan dihiasi corak-corak cantik dan reben.Tiba-tiba,datanglah saya memasuki kedai kasut itu.Saya menghampiri kasut itu dan membelek-belek.Saya rasa berminat pula untuk membeli kasut itu lalu dengan cepat memberitahu ibu,

"Ibu,akak nak kasut tu untuk hari raya!"

Lepastu,ibu saya tanya soalan yang ibu selalu tanya apabila anak-anaknya meminta untuk membeli barang iaitu,

"Berapa harganya?Mahal ke?"

Lepas beritahu,ibu saya setuju untuk beli kasut itu,yippi!Lepas sampai rumah,saya pakai kasut itu di dalam rumah konon-kononnya nak merasa keselesaan memakainya sebelum memakainya pada hari raya. (memang selalu macam tu sebenarnya >.<) Selesa juga sebenarnya.

Saya beli kasut itu pada tahun 2012 rasanya.Sampai sekarang,kasut itu masih elok lagi tetapi semakin sempit dan kulitnya dah terkoyak.Sedih kan?Hahaks,itu sahajalah cerita tentang kasut saya yang saya reka sedikit. (dialognya je saya reka >.<) Baiklah,jumpa lagi ya rakan-rakan! ^^

#KelabBloggerBenAshaari
#Cabaran30Hari
 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa