Wednesday, October 29, 2014

Resipi : Apam Beras Gebu

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Hai semua.Kali ini Wani nak share resipi Apam Beras dari blog http://www.kongsiresepi.com.Kalau nak lebih resipi pergilah ke blog beliau. :) Okay,let's start! ^^


Bahan-bahan

#5 Wordless | Friendship Quotes |

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Google Source

October 10 Days Challenge | Day 10 : 10 Random Facts About You

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

10 Random Facts About Me:

Tuesday, October 28, 2014

October 10 Day Challenge | Day 9 : 10 Things That You Want To Do

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



10 Things That I Want To Do:

1.Swimming

2.Playing rollerskate

3.Reading novel 'Aku Mahu Jadi Novelistar'

4.Cooking

5.Find idea for Mini Novel

6.Playing video games

7.Playing games Coco Girl

8.Eating ice-cream

9.Use Photoshop

10.Holiday!

-------------------------------------------------

Terjah kat sini juga! :)

>>October 10 Days Challenge | Day 1 : 10 Mom Best Dishes 
>>October 10 Days Challenge | Day 2 : 10 Favourite Phone Applications
>>October 10 Days Challenge | Day 3 : 10 Favourite Youtube Channels
>>October 10 Days Challenge | Day 4 : 10 Favourite Artists
>>October 10 Days Challenge | Day 5 : 10 Favourite Songs
>>October 10 Days Challenge | Day 6 : 10 Things That You Want To Buy
>>October 10 Days Challenge | Day 7 : 10 Things To Do When You Are Bored
>>October 10 Days Challenge | Day 8 : 10 Dream Places To Visit 


Segmen Awesome Blogger Bloglist

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.

Syarat-syarat

  • Follow blog Invisible Note
  • Like facebook Invisible Note
  • Buat entri bertajuk Segmen Awesome Blogger Bloglist
  • Copy coding dalam entri INI dan publishkan
  • Copy URL entry dan pastekan di ruangan komen entry INI
  • Siap

Tambahan (optional)
  • IM baru buat instagram, kepada yang sudi boleh follow instagram invisiblenote

Semua blogger akan disenaraikan dalam bloglist dari bulan November hingga Disember 2014. Senarai peserta segmen juga akan disenaraikan dalam entry selepas tamat tarikh segmen. Berharap mendapat sambutan. Terima kasih semua :)

credit to mialiana.com

#6 Liebster Award Tagged by Fara Nym

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Wani telah ditag oleh kak Fara Nym dalam Liebster Award.Thanks kak! ^^




あ. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
い. Answer the 11 questions asked.
う. Nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
え. Create 11 of your own questions for them to answer. notify your nominee.
 Jawapan Saya :

 あ.  Your reaction when I tagged you in this post?
  • Biasa-biasa aje
い. Type of blog that you like?
う.  Describe my blog. (anything~ List/Essay diterima xD)
  • Manga/Anime~
え. Have you change your blog link/URL? Why?
  • No
か. Your reaction when you meet 'justin bieber'? (mostly otaku will kill him xD )
  • Tumbuk dia kuat-kuat *tak minat dia* XD
き. Things that mostly you buy?
  • Laptop! :D
く. If you have to kill someone, what will you use as your weapon?
  • Just use hand *can 'lempang' and 'tumbuk'*
け. If you have a chance to meet someone that you hountouni(really realy) want, what will you do?
  • Suruh dia tidur kat rumah sampai puas,ajak dia main sama-sama,makan sama-sama dan tangkap selfie sama-sama.
こ. Whats on your mind right now? (random. no thinking on this time) Honest please~
  • Holiday~
さ. When and Why did you create your blog?
  • January 2014.Because I'm want to share my personal story and information or anything that useful for all.Other reason,I'm want to make friends and join giveaway~
し. You have read my blog right? What do you think of me?
  • Otaku~  
-------------------------------------------------

Terjah kat sini juga! :)

>>#1 Liebster Award Tagged by Hazimah
>>#2 Liebster Award Tagged by Shahirah
>>#3 Liebster Award Tagged by Ummi Ammar Arif
>>#4 Liebster Award Tagged by DianeeyA
>>#5 Liebster Award Tagged by Miss Yana

NOTE : ADA LAGI YANG MAHU TAG WANI DALAM LIEBSTER AWARD?WANI SEDIA MENJAWAB. :D 

Monday, October 27, 2014

October 10 Days Challenge | Day 8 : 10 Dream Places To Visit

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Google Source

10 Dream Places To Visit:

1.Langkawi

2.Hong Kong Disney Land

3.Port Dickson

4.Mekah

5.Pulau Pangkor

6.Cameron Highland

7.Madinah

8.Rumah Blogger

9.Rumah Blogger

10.Rumah Blogger

Hihihi!Tak tipu ya. XD

----------------------------------------------------------

Terjah kat sini juga! :)

>>October 10 Days Challenge | Day 1 : 10 Mom Best Dishes 
>>October 10 Days Challenge | Day 2 : 10 Favourite Phone Applications
>>October 10 Days Challenge | Day 3 : 10 Favourite Youtube Channels
>>October 10 Days Challenge | Day 4 : 10 Favourite Artists
>>October 10 Days Challenge | Day 5 : 10 Favourite Songs
>>October 10 Days Challenge | Day 6 : 10 Things That You Want To Buy
>>October 10 Days Challenge | Day 7 : 10 Things To Do When You Are Bored


#4 Blog Review : Siti Zawiah Life

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Hai semua!Hari ni nak review blog Siti Zawiah Life pula.Pasti ramai sudah kenal pemilik blog ini kan?Pemilik blog ini ialah kak Siti Zawiah atau lebih mesra dipanggil Za.Kalau korang nak tahu kak Za adalah pemenang utama Top Commentators Ogos + Sept 2014 blog Wani. :D Back to the review,Wani suka header blog ni,cantik sangat! :D Blog ini bertemakan biru + pink,warna gabungan yang menarik dan cantik. :) Mula berblogging pada 5 Ogos 2012.Kini blog ini sudah mencapai pengikut sebanyak 1629 bilangan.Dari segi loading blog,okay sahaja.Kak Za banyak menulis tentang tips,personal,review novel dan giveaway.Juga menulis tentang tutorial dan freebies.Ini link entri pertama blog kak Za >>SINI<< Dari segi hiasan blog,memang sudah cukup cantik. :) Wani suka widget Surah yang diletak di bawah header kerana sangat berguna.Jadi apa tunggu lagi,jom singgah dan follow blog kak Za. :D


PAGE : Siti Zawiah Life
GOOGLE+ : siti zawiah

Sedikit maklumat : 

Daisypath Friendship tickers





>>#1 Blog Review : Karimah Zulkafali's Blog 
>>#2 Blog Review : Nadhirah's Blog
>>#3 Blog Review : RARA FARHANA

Sunday, October 26, 2014

[Mini Novel] Bab 1 : Sayang Kau Mr Playboy!

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

>>Prolog di SINI<<



"Love you Mr Fluffy!" Liyana meletakkan anak patung beruang kegemarannya di sebelah.Tidak sampai satu minit,telefon bimbitnya berdering.

"Hello.Siapa di sana?"

"Ini Fatin.Kau tak rasa berdebar atau gementar ke kerja esok?"

"Buat apa aku nak berdebar.Ini Liyana okay?"

"Yelah cik Liyana.Jangan asyik nyanyi je masa kerja,nanti kang ramai pakwe nak masuk meminang kau." Berderai ketawa Fatin.

"Baiklah cik Fatin comel.Oklah,aku nak pi tidur dulu.Assalamualaikum."

"Waalaikumussalam."

Liyana menarik selimut merah jambunya kemudian menepuk bantalnya dan tidur. 


^_^_^_^_^_^_^

"Mama,Yana nak pergi kerja dulu ya.Sayang mama!" Liyana mencium tangan ibu tersayangnya.Tidak lupa juga ayahnya.

"Jangan tangguhkan kerja dan jangan lupa ikut cakap pengurus ya," nasihat Puan Faridah.Liyana mengangguk.Liyana melangkah keluar rumah dengan penuh harapan dan terus masuk ke dalam kereta Kancil milik ayahnya.Liyana melambai ibu dan ayahnya seraya tersenyum lebar.Kini dia pergi ke alam pekerjaan! :D

^_^_^_^_^_^_^

Liyana memberhentikan keretanya di depan syarikat tempat kerjanya.Dia mengeluarkan cebisan kertas dari poketnya.

"Bilik 1 Bahagian Maklumat."

Sampai sahaja di depan bilik tempat kerjanya,dia terserempak dengan seorang jejaka yang dia ada terjumpa pada hari semalam.

"Liyana rupanya.Apa kau buat kat sini?" tanya Zuhair sambil membetulkan rambutnya.

"Erk,aku kerja sini.Mana pengurus ya?" tanya Liyana pula.

"Bos di..." Belum habis Zuhair menjawab pengurus mereka,Tuan Ashraf datang kearah mereka.

"Hai Liyana!Tidak sangka kamu berdua sudah kenal antara satu sama lain.Kalau kamu nak tahu,Zuhair lah rakan sekerja bilik kamu."

"Zuhair rakan sekerja saya?" Mulut Liyana melopong.Apsal dia?Tiada lelaki lainkah?Zuhair yang berdiri di sebelah Liyana sudah tersenyum lebar.

"Harap kamu berdua seronok kerja bersama.Baiklah,kamu berdua boleh mula kerja sekarang.Selamat berkerja! :D" Tuan Ashraf meninggalkan mereka berdua.Liyana berdiri kaku.Zuhair masih mengekalkan senyumannya.Tidak terkeluar apa-apapun dari mulut mereka.

^_^_^_^_^_^_^

'Aduhai,ini semua salah pengurus.' rungut Liyana dalam hati.

"Liyana,bos suruh cari maklumat pasal ini,ini dan ini.Lepas tu bos suruh print." kata Zuhair.Liyana hanya mengangguk.

Sambil bekerja,Liyana sempat lagi layan Facebook.Entah apa yang dibacanya.Selang 1 minit,inbox Facebook Liyana berbunyi.Liyana buka dan baca mesej yang dihantar oleh rakan FB nya yang bernama 'Muhd Zuhair Azraai'.Muhd Zuhair Azraai?Liyana menjeling Zuhair.Dia lihat Zuhair khusyuk menaip di papan kekunci.'Entah-entah itu dia?'bisik hati Liyana.Tidak sampai 10 saat,mesej baru telah masuk.Liyana membaca satu-satu ayat yang ditulis.

Zuhair : Hai.Nak makan tengahari sama-sama tak?

Liyana sudah agak apa yang dia akan tulis.Dia berfikir sejenak.Liyana,engkau mahu ke tak?Engkau mahu ke tak?Liyana dengan rendah diri,menaip dan membalas mesej Zuhair itu.

Liyana : Ok.Tapi aku nak beli guna duit aku sendiri.

Itulah jawapan Liyana.Dia terpaksa menerima tawaran Zuhair.Tawaran?Tidak sampai 10 saat sekali lagi Zuhair membalas jawapan Liyana.

Zuhair : It's ok asalkan kau sudi?Sudahlah,nak sambung.Bye!

'Hish,Bye bagai buat apa?!Jarak kita duduk 500 cm je pun!Lagipun kau yang mula dulu perbualan!'jerit hati Liyana.Layan sajelah Liyana,buat cool aje~

 ^_^_^_^_^_^_^

"Bagaimana kerja hari ini?Seronok?" tanya Zuhair sambil menghirup kuah mihun sup.Liyana menghabiskan makanan di dalam mulutnya sebelum menjawab.

"Biasa sahaja," jawab Liyana tapi sebenarnya bagi dia tidak menyeronokkan langsung.Asyik layan cik Playboy itu aje!

"Ada orang kata suara awak nyanyi merdu.Cer nyanyi sikit." Erk,siapa pula yang berani-berani kata suara dia nyanyi merdu sampai cik Playboy tu tahu?!Makin geram pula rasanya.Liyana tidak menjawab tetapi hanya layan nasi ayam yang berada di depan matanya.Kemudian dalam mulutnya dan kemudian dalam perutnya.Kemudian tidak tahulah. :3

"Ala,nyanyilah sikit.Sikit aje," rayu Mr.Playboy itu.Mr pula?Liyana memandang sekeliling.Dia mencari penyapu tetapi malangnya,tiada.

"Er,aku dah kenyanglah.Kau makanlah sorang-sorang eh." Liyana memasukkan pinggan berisi nasi ayam nya yang berbaki separuh di dalam besen yang disediakan.Sungguh membazir!Zuhair memandang dari jauh.

"Apa ke hal Liyana ni?"katanya keseorangan dan meletakkan sudu di dalam mangkuk.

'Erk,aku pun dah kenyang.Eh,tak,aku sakit peruttt!'bisik hatinya dan terus lari masuk ke dalam tandas berdekatan.Eh,lupa,masukkan mangkuk dalam besen dulu.Ni lagi sorang,membazir juga! >.<

~Bersambung~


October 10 Days Challenge | Day 7 : 10 Things To Do When You Are Bored

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Faham-fahamkanlah gambar diatas. :3

10 Things To Do When I Bored :

1.Blogging

2.Playing with younger sister

3.Surfing internet

4.Sleeping :3

5.Reading comic/novel

6.Playing video game

7.Find friends to play

8.Termenung atau koya :3

9.Eating :3

10.Mencoteng



Bila Wani Layan Instagram

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Hai semua!Hari tu Wani ada tulis entri pasal Twitter.Hari ni pasal Instagram pula.Instagram ni Wani buat pada hari yang sama Wani buka Twitter.Entah kenapa tergerak hati nak buat Instagram sendiri pada hari itu.Memang best guna Instagram ni.Wani baru upload 6 gambar.Yang banyaknya gambar adik Wani sebab Wani tak suka selfie,hehe.Tapi best juga guna Instagram lagi-lagi Instagram senang nak dapat followers.Kan?Kan?Ok,itu sajelah Wani nak cerita pasal Instagram.Jangan lupa follow Wani ya!! =D Kalau korang follow confirm Wani follow balikkk. :D :D

My username : @Noor_Eliyana




Saturday, October 25, 2014

Segmen Blog Review 48 Jam #1

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1

Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

                                         Copy coding Entri yang disediakan :
                                    


4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D

Note : Segmen Copy Paste Credit To Mia Liana.

#3 Blog Review : RARA FARHANA

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


                                       http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/

Hai semua!Hari ni Wani nak review satu blog.Blog apa?Blog kak Rara Farhana!Apa yang special bagi Wani tentang blog ni,headernya cantik bunga-bunga gitu,widget sidebar tersusun dengan kemas,memang kemas dan cantik dari segi hiasan!Saiz text pun tak kecik dan masih boleh dibaca.Kak Rara mula berblogging pada bulan Februari tahun 2013.Kini pengikut kak Rara mencapai 815.Wah,banyak tu! =D Sebelum Wani panjangkan lagi,jom terjah biodata kak Rara dulu! :D


Little Princess 


Name: Nur Ameera Farhana Binti Abu Bakar 
Known as: Myra/Rara/Anna 
Age: 19 years young 
State: Tapah, Perak, Malaysia 
Family: The second of 4 siblings 
Birthday: 30 June 1995  
Horoscope: Cancer  
Language: Malay, English and Arabic 
Fav. Colours: Purple, Soft Pink White, Black and Soft Blue 
Hobby: Cooking, Online-ing, Gaming, Watching my fav. movie, Drawing, Shopping, Dancing and so on 
Fav. Quotes: Smile, because you’re beautiful. Laugh, because you’re living life to the fullest. Stand strong, because haters can’t bring you down
Contact Me: Facebook | Twitter | Instagram | InstagramShop
Email Me: rara.frha65@gmail.com


Daisypath Happy Birthday tickers


Dislikes 
Anons, Haters, Copypasters
Liars , Backstab
Earthworms  , Frogs
Smokers, Shisha

Wah,kak Rara pun suka warna biru! :3 Baca sampai habis ya.Jangan tertinggal satu huruf pun. :3 Hah,Wani pun ada terjah entri pertama kak Rara.Ini dia entrinya >>SINI<< Jangan lupa terjah sekali ya. ;) Ok,Wani nak citer pasal link pulak (http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/).Melalui link blog kak Rara,Wani rasa kak Rara peminat coklat Kinder Bueno dan EXO. =D Betul tak kak Rara? :p Hihi,yang EXO tu main hentam je.Ok lupa pula nak bagitahu,loading blog ok je,tak cepat,tak lama,thumbs up! :D Kak Rara juga ada jual shawl (kalau tak silap),kalau berminat atau nak tahu lebih lanjut,followlah Insta Shop kak Rara.Link ada kat Contact Me tu. =D Ok,tak tahu nak cakap apa dah,baca 'Inspiration' kak Rara jelah ya :D
"Oh Allah, teach me to love others just like I love myself, teach me to judge myself just like I judge others. And if I have wronged anyone, give me the courage to apologize, and if anyone wronged me, give me the courage to forgive because you have taught me that forgiveness is the highest level of strength and revenge is the highest level of weakness. And I ask you not to forget me in your forgiveness...
Never forget Allah is always by your side, He loves you more than a mother loves her child so don’t be shy to pour your heart out to Him and cry."
 Ok,that's all.Jangan lupa terjah dan follow blog kak Rara Farhana ya!Dan jangan lupa follow Twitter dan Instagram kak Rara juga!Sorry kalau ada silap. =D

-------------------------------------------------

Terjah kat sini juga! :D

>>#1 Blog Review : Karimah Zulkafali's Blog 
>>#2 Blog Review : Nadhirah's Blog

Senarai Peserta Segmen Blog Review 48 Jam #1

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Thanks to all yang menyertai segmen simple Wani ni.Ni senarai peserta ^^ :

1.http://www.aimisyahirah.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
2.http://jmbelog.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
3.http://haninmsain-delimasari.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  *tidak dijumpai*
4.http://double-dwithdiary.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
5.http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
6.http://www.mycherita.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
7.http://juearel.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
8.http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
9.http://mizzjulingair.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
10.http://blogparihh.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
11.http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
12.http://irisjasmine.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
13.http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
14.http://adna2029.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
15.http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
16.http://tizz-tiranah.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
17.http://invisiblenote.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
18.http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
19.http://ayoikema.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
20.http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
21.http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
22.http://www.mialiana.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
23.http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
24.http://kylifa.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
25.http://miszhafiza.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
26.http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
27.http://mimbarkata.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
28.http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
29.http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
30.http://cikgufarha.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
31.http://petite-snippet.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
32.http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
33.http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
34.http://faranymboboiboy.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
35.http://www.mamaniza.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
36.http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
37. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
38.http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
39.http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
40.http://greenfarra.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
41.http://noraataj.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
42.http://khairunnisa3020.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
43.http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
44.http://nurulfatihah99.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
45.http://storymoryluahanku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html 
46.http://jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
47.http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
48.http://frozen-smurf.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
49.http://my-adam.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
50.http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
51.http://umikasum.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
52.http://officalmissyana.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  
53.http://fatihahxoxo88.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html  

#5 Liebster Award Tagged by Miss Yana

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




First of all Wani ingin mengucapkan terima kasih kepada kak Miss Yana kerana sudi tag Wani dalam Liebster Award ini.

Mention the person who nominated you with a link to their blog.

answer the 11 questions asked.

nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.

create 11 of your own questions for them to answer.

notify your nominee.

Jawapan Saya :

1.Sejak bila anda mula blogging dan sebab apa anda mula nak blogging?
  • 5 Januari 2014 (rujuk entri pertama).Kerana saya ingin kongsikan kisah saya dengan anda semua dan juga untuk kongsikan informasi dan perkara-perkara berguna. :)
2.Cinta pertama anda pada usia berapa?
  • Takleh bagitahu. :3
3.Kalau anda diberi USD 1 juta anda nak tak masuk bilik mayat?
  • Tak tahulah..
4.Aktiviti yang anda suka buat pada masa lapang?
  • Blogging :3
5.Kalau awak tak ada lesen tak kira lah lesen apa pun,kalau nampak polis traffik or JPJ awak nak pecut ke buat-buat cool depan diorang?
  • Of course lah pecut :3
6.Makanan atau minuman kegemaran anda
  • Makanan kegemaran,tomyam.Minuman kegemaran,susu. :)
7.Antara sony experia Z dengan Galaxy Note 4 mana satu yang korang pilih?
  • Galaxy Note 4
8.Perkara yang anda paling benci?
  • Tidak dapat berblogging dalam masa lebih dari sehari. (obses sangat dah :3)
9.Cara awak memujuk orang yang tengah merajuk?
  • Pujuk dia puas-puas tak pun buat lawak.
10.Senaraikan 5 rukun iman?
  • 1.Beriman kepada Allah.
  • 2.Beriman kepada Malaikat.
  • 3.Beriman kepada Rasul.
  • 4.Beriman kepada Kitab.
  • 5.Beriman kepada Hari Kiamat.
  • 6.Beriman kepada Qada' dan Qadar.
11.Pendapat anda tentang blog Miss Yana.. Jujur tau.. 
  • Cantik,pink gitu,tak banyak widget yang memberatkan blog. :)
Sekarang nak tag korang pula. :D

Mangsa Tag :
~http://diarisihazimah.blogspot.com
~http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com
~http://dianeeya.blogspot.com
~http://double-dwithdiary.blogspot.com
~http://drshikinzainal.blogspot.com
~http://hanaexotics.blogspot.com
~http://ssurianahyana.blogspot.com
~http://sitizawiah95.blogspot.com
~http://haipakwe.blogspot.com
~http://lifeisgreatwithme.blogspot.com
~http://strawberrysgurls.blogspot.com


Soalan Dari Saya :

1.Apakah hobi anda?
2.Nyatakan 3 buah lagu kegemaran anda.
3.Apakah warna kegemaran anda?
4.Apakah tujuan anda berblogging?
5.Nyatakan 2 blog kegemaran anda.
6.Apakah perkara paling lucu yang pernah berlaku pada anda?
7.Apakah pandangan anda terhadap blog saya? 
8.Anda berasal dari negeri mana?
9.Nyatakan 5 fakta tentang diri anda.
10.Kalau anda memenangi duit berjumlah 1 juta,apakah yang anda belanjakan dengan duit itu?
11.Apakah makanan kegemaran anda?

Jemput jawab ya bagi yang ditag.Jangan lupa tinggalkan komen lepas dah jawab. :) Ok,bubye! ^^

Note : Sebenarnya Liebster Award patut dijawab oleh blogger yang followers nya bawah 500 tapi Wani main tag je sebab tiada idea nak tag siapa. :3
 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa