Thursday, February 26, 2015

Happy Thursday And Read Novel !

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Today mood: Squishy, reading and nothing.


Himpunan Gambar Lawak (Kucing) #2

Assalamualaikum and peace upon you. ^^




















Credit gambar: Google Images


Sunday, February 22, 2015

Pengumuman Pemenang First Giveaway 2015

Assalamualaikum and peace upon you. ^^




Tamat sudah First Giveaway 2015. First of all, Wani nak ucap terima kasih banyak-banyak kepada semua yang sudi sertai giveaway kali ni. Kini tiba pengumuman pemenang. Jom lihat korang adalah salah satu pemenang atau tidak. :)

>>Senarai Peserta<<

Senarai Pemenang First Giveaway 2015.

Top Refferal.


1 set Beauty Product x1 by Merlyn

Topup RM5 x1 by Sheila

=http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2015/02/first-giveaway-2015.html


Random.


Herblax Shaklee x2 by Suhailah = No.7, No.42

Bookmarks LE x3 by Ruqaiyah = No.40, No.28, No.14
Handbag x1 by Suhailah = No.19
Tudung Bawal Ruffle x1 by Embun Beauty House = No.6
1 set Beauty Product x1 by Merlyn = No.25
Tudung Instant Ala Neelofa x1 by Embun Beauty House = No.35
Tudung Bawal Kangaroo x1 by Embun Beauty House = No.4
DSLR camera wrist/hand strap x1 by Ezuddin = No.5
Topup RM5 x1 by Sheila = No.10
Topup RM5 x1 by Ain Nadia = No.39
Header x3 by Shahril = No.24, No.36, No.29
Footer x3 by Shahril = No.43, No.44, No.15
Cursor x3 by Wani = No.26, No.27, No.12
Bloglist x2 by Wani = No.38, No.21
Bloglist x3 by Shahril = No.16, No.18, No.17

**Bagi pemenang yang masih tidak lengkapkan syarat, tolong lengkapkan dahulu ya baru boleh tuntut hadiah.

**Bagi yang belum vote tolong cepat-cepat vote ya. Link vote dah dibaiki. (Bagi yang tak sempat check entri)


Saturday, February 21, 2015

Telefilem Aku Mahu Ke New York

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Review Telefilem.

Assalamualaikum semua. Siapa yang sudah menonton telefilem Aku Mahu Ke New York 1? Best bukan? Straight to the review, Wani suka sangat lakonan mereka. Kira oklah kegedikan mereka bagi Wani tapi part menjerit tolong kurangkan. :p 

Dari awal sampai akhir, Wani bagi thumbs up. (y) Bagi yang belum menonton telefilem ini, jika mahu tahu, mereka bukan pergi ke New York tetapi KAMPUNG NEW YORK di Sarawak. Yup, memang lawak dan menderita. 

Ok, sedikit maklumat tentang siri yang kedua pula, kumpulan The Wannababes ni cuba, cuba dan cuba untuk keluar daripada Kampung New York dengan pelbagai cara seperti berlakon sakit dan lain-lain tapi tetap tak berjaya juga. Pengakhiran siri kedua ini memang sangat menyentuh hati. **Sumber daripada novel. 

Ok, cukup sampai di sini sahaja review telemovie ini. Jangan lupa tonton siri kedua ya. :D

Ruangan Soalan. (Jawapan daripada AinMaisarah Novelis)


-Kenapa hanya 5 orang?

1. Kerana tidak cukup bajet. Kos seorang pelakon adalah mahal.

2. Kerana mahu simpan 2 pelakon lagi untuk cerita selanjutnya, mungkin Aku Mahu Lawan Hantu. 

Senarai Pelakon.

Daiyan Trisha - Fasha
Eyka Farhana - Fazura
Sweet - Sazzy
Eryyne Eryyna - Nana
Elisya Sandha - Linda
Zulin Aziz - Cikgu Nora
Tony Eusof - Tok Ketua/Tok Batin
Abam 'Bocey' - Abang Mat

Senarai Peserta First Giveaway 2015

Assalamualaikum and peace upon you. ^^




Senarai Peserta First Giveaway 2015.


41.http://cikhanicruzier.blogspot.com/2015/02/first-giveaway-2015.html xxx
42.http://uniquebell.blogspot.com/2015/02/first-giveaway-2015.html xxx
43.http://tintanienaannisa.blogspot.com/2015/02/first-giveaway-2015.html 
44.http://nutyra.blogspot.com/2015/02/first-giveaway-2015.html xxx

xxx = Tidak follow syarat.

xx = Tidak komen di SINI dan SINI

**Bagi yang ada tanda tu tolong lengkapkan syarat ya. Kalau menang nanti, selagi tak lengkapkan syarat, jangan tuntut.

**Bagi yang belum vote tolong cepat-cepat vote ya. Link vote dah dibaiki. (Bagi yang tak sempat check entri)


First Giveaway 2015

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


First Giveaway 2015


Jom join First Giveaway 2015. Pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi. :D


Syarat-syarat Penyertaan.

1. Terbuka kepada semua Blogger di Malaysia.
2. Buat entri bertajuk 'First Giveaway 2015'.
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini :




4. Tinggalkan URL entri anda di dalam ruangan komen entri ini.
5. Ikut syarat-syarat sponsor dibawah : *tolong jujur ya!*

Follow blog: (klik iklan di blog yang bertanda '*')


Like pages:



Follow Twitter: *bagi yang ada sahaja*



Follow Instagram: *bagi yang ada sahaja*

[@noor_eliyana] [@mahmoodson] [@sihatitunikmat] [@puterieiza]

Add Facebook:


[Suhailah Hamid


Follow google+: 

[Suhailah] [Sheila] [Ezuddin


Like+share gambar:


[Satu] [Dua]


Komen di blog/entri dibawah:


[www.ezuddin.com] [http://merlynhasshim.blogspot.com]

Vote Projek 1 Dapur 1 Keluarga:


[Link


6.Giveaway ini berlangsung dari 31 Januari 2015 hingga 21 Februari 2015 manakala pengumuman pemenang pada 22 Februari 2015. Tolong alert ya!


Senarai Hadiah.


Top Refferal.

  • 1 set Beauty Product x1 by Merlyn
  • Topup RM5 x1 by Sheila
Random.

P/s 1: Good luck! ^_^ 
P/s 2: Sponsor boleh join. :)

Wednesday, February 18, 2015

1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Click banner untuk join

**Tarikh Penyertaan: 6-28 Februari 2015
**Pemenang akan diumumkan pada 1 Mac 2015.

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

Assalamualaikum and peace upon you. ^^




Hadiahnya :
1. blouse satin size L byekinrazalli x 2 pemenang
2. chiffon pant office attire (full lining) x 2 pemenang
3. storage bag x 1 pemenang
4. Tutu skirt beige color x 1 pemenang
5. Topup RM5 x 4 Pemenang
6. RAHSIA  (worth RMxx)
7. RAHSIA  (worth RMxx)
8. RAHSIA   (worth RMxx)


GRAND PRIZE is tailor made BAJU RAYA 2015 worth RMxxx byekinrazallidatailor x 1  PEMENANG
*winner can choose whatever design she/he want depend tnc


TARIKH TAMAT: 28 FEBRUARI 2015


KASUTKACA 15 GA : CHIFFON SHAWL

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Click banner untuk join

TARIKH TAMAT: 28 FEBRUARI 2015


Giveaway Shawl by Izzara Exclusive!

Assalamualaikum and peace upon you. ^^

Click banner untuk join

MANGSA TAG:
~Nurin Aqilah
~Delaila Delyana 
~Syuhaidah 

TARIKH TAMAT: 19 FEBRUARI 2015


Sunday, February 15, 2015

Happy Sunday!

Assalamualaikum and peace upon you. ^^



Saturday, February 14, 2015

Peringatan Kepada Peserta First Giveaway 2015

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


Kepada peserta First Giveaway 2015, tolong follow semua syarat sebelum 20/2/2015 ya. Wani akan keluarkan senarai peserta pada 21/2/2015 dan hanya yang follow syarat sepenuhnya sahaja akan disenaraikan di senarai peserta. Dan pemenang pula InsyaAllah akan diumumkan pada 22/2/2015. Tolong alert ya tarikh-tarikh ni. ;)

**Kalau belum join, boleh click SINI. :)


5 Pesanan TGNA

Assalamualaikum and peace upon you. ^^










Credit: Owner

Saturday, February 7, 2015

Sunday, February 1, 2015

Sinopsis Novel : Gegegirl Lawan Alien

Assalamualaikum and peace upon you. ^^


SUMBER : Sini

SINOPSIS : Makhluk asing datang ke Malaysia? Kapal angkasa mendarat di Bukit Bangsar? Huh... itu semua tentu mustahil kerana selalunya perkara sedemikian hanya berlaku di Amerika!
Namun tiga sahabat dari Sri Bangsar iaitu Nuha, Dhia dan Farzana benar-benar mempercayai teori itu. Tambahan pula apabila tiba-tiba Sekolah Sri Bangsar turut didatangi oleh tiga orang pelajar baru bernama Ramlee, Sudin dan Aziz. Kepandaian pendatang baru itu dalam akademik turut dicemburui, hingga menjadi anak murid kesayangan Cikgu Aziz dan mendapat keputusan ujian yang sentiasa tertinggi!
Namun pada Nuha, Dhia dan Farzana... pelajar-pelajar baru itu dianggap pelik kerana setiap hari memborong berbungkus-bungkus karipap di kantin, balik tepat setiap kali loceng berbunyi dan tiada langsung rekod peribadi!
REVIEW SAYA : NOVEL SAINS FIKSYEN YANG SANGAT BEST! :D 

Sinopsis Novel : Juara Rumah Sukan

Assalamualaikum and peace upon you. ^^



SUMBER : Sini

SINOPSIS : Keputusan ranking semasa sudah ketahui. Membuatkan keempat-empat kapten mula mengejar kejuaraan. 

Sengit sungguh pertarungan terakhir merebut RM25000 yang berlangsung di stadium. Namun berlaku pula kejutan yang tak diduga. Buatkan semua kapten terduduk. 

Betty pula bertindak sebagai Superwoman, bagi menyelamatkan sabotaj yang melanda. Namun tindakannya pula menjerat diri. Bagaimana nasib Betty? 


 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa