Wednesday, June 11, 2014

Tutorial:Cara Letak Label Entri


Assalamualaikum semua!Tutorial ini direquest oleh Intan.Cara Letak Label Entri?Oh,mudah sahaja.Semudah membaca satu,dua,tiga.Ok dari terus merepek,mari start sekarang!

1.Dashboard--->New Post


2.Tulis entri macam biasa.


3.Tekan 'Labels'.*rujuk gambar di bawah*



Click gambar untuk lebih jelas

4.Tulis apa yang mahu dilabel contohnya Tutorial,Santai,Minat atau lain-lain.Mahu label lebih dari satu juga boleh.Selepas sudah,tekan pula 'Done'.Hah,kalau entri yang mahu ditulis sudah siap,boleh terus tekan 'Publish'.*rujuk gambar di bawah.*



Click gambar untuk lebih jelas
5.Siap!Kalau nak tahu jadi ke tak,try view.Kalau ada kat bawah entri,bermakna sudah jadi! :D

Itu sahajalah.Selamat mencuba! ^^



3 Komen:

Noor Mariah said...

Macam mana nak buat yang Assalamualaikum tu? Huuu. Excited. :)

Noor Izwani Eliyana said...

Oh.Nanti saya buat tutorialnya. ^^

siti zawiah said...

tq share tutorial ni..

 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa