Friday, December 26, 2014

Pengumuman Pemenang Big Holiday Giveaway by Wani

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




Tamat sudah Big Holiday Giveaway by Wani.First of all,Wani nak ucap terima kasih banyak-banyak kepada semua yang sudi sertai giveaway kali ni.Kini tiba pengumuman pemenang.Jom lihat korang adalah salah satu pemenang atau tidak. :)



Senarai Pemenang Big Holiday Giveaway by Wani.

Top Refferal (1 pemenang)

~1 Helai Halfmoon Bead Shawl x1 by Norhana Marsom

Random.org

~Topup RM5 x1 by Wani : No.51
~Mini Notebook x1 by Nurin Aqilah : No.40
~Topup RM10 x2 by Yana Afi : No.29 , No.34
~Chewable Vitamin C Shaklee x2 by Fara Fadzil : No.14 , No.76
~2 Brooch x2 by Buttons And Cuteness : No.73 , No.26
~Hadiah Misteri x3 by Ruqaiyah Amanina : No.35 , No.80 , No.66
~Cash RM10 x1 by Yan Saflina : No.30
~Topup RM5 x4 by Hazrina Halim : No.68 , No.63 , No.47 , No.55
~Bloglist 2015 x6 by Wani : No.36 , No.57 , No.75 , No.65 , No.87 , No.81
~Topup Celcom/Maxis x1 by Idah Rashid : No.79
~Novel Remaja x2 by Anies : No.85 , No.42 [tuntut : kolamhempedu16@hotmail.com]
~Set Loom Bands x1 by The Lolly Shoppe : No.4
~Topup RM5 x1 by Yun Sing : No.25
~Cash RM10 x1 by Amalia Zakiah : No.12
~Topup RM10 x2 by Amalia Zakiah : No.83 , No.27
~Topup RM10 x2 by Budak Bandung Laici : No.76 , No.72
~Topup RM5 x1 by Syafiqatunnissa : No.53
~Voucher 10% Baju Ladya Shops x1 by Irah Syazirah : No.3
~Voucher RM5 di Cayesha Kpop Shop x4 by Shaira : No.77 , No.70 , No.38 , No.7
~Review Blog x3 by Yun Sing : No.56 , No.59 , No.52


Tahniah kepada semua pemenang. ^^ Kepada yang kalah,boleh cuba lagi lain kali. :) Oklah,jumpa lagi semua! ^___^ 

Tarikh tamat tuntut : 26 Disember 2014 (kalau lewat tuntut,hadiah dikira burn)

Wednesday, December 24, 2014

Header Bertukar Rupa

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Assalamualaikum semua! :) Apa komen kamu terhadap header baru ini?Share lah sikit. ^___^ 


Tuesday, December 23, 2014

Pergi Jualan Gudang Blink 2014 ^^

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Assalamualaikum semua! ^^ Hari Ahad lepas Wani pergi Jualan Gudang Blink.Memang rambang mata sangat tengok buku! :) Ok,sampai sini sahaja entri ini.Jumpa lagi! ^___^



Simple Giveaway by MISSEZZATIE

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Click banner untuk join

TARIKH TAMAT : 2 JANUARI 2015


Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com

Assalamualaikum
dan salam 1Malaysia


Syarat penyertaan :-

1. Terbuka pada semua blogger lelaki dan perempuan dan bermastautin di Malaysia

2. Follow blog :

3Follow Instagram :

4. Like Page

5Follow twitter :

6. Add To Circle Google+ Munirah Izzan

7. Buat satu entry yang bertajuk Goodbye 2014 Giveaway Di Munirahizzan.com.

8. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

9. Tinggalkan URL entri penyertaan anda ke dalam ruangan komen entri ini.

10Share status di wall facebook anda mengandungi URL entri penyertaan.

11. Pemenang dipilih menggunakan random.org dan akan diumumkan pada 09/01/2015 (Jumlah pemenang belum ditentukan kerana hadiah mungkin akan bertambah dari semasa ke semasa)

Semoga berjaya. 

Selamat tinggal memori 2014.. 

Semoga kehadiran tahun baru 2015 bakal membuka lembaran baru yang lebih bermakna buat kita semua...





Freebies : Simple Cursor #1

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Assalamualaikum semua.Hari ni Wani bagi korang cursor yang Wani buat sendiri.Jemput ambil. ^^  *semua cursor transparent.



Note : Komen dulu kalau nak ambil pape.


Monday, December 22, 2014

Vidtutor : How To Make Moustache Edit At Photoscape

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^





Video by : Wani
Use : Bandicam

Saturday, December 20, 2014

Hello Kitty,Rilakkuma & Doraemon

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

















@Wani@ : So cute. <3

Post via Autopublish

Funny Cartoons

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




Post via Autopublish

Freebies : Header Awan #4

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




Assalamualaikum semua!Kali ni Wani nak bagi freebies header awan.Jemput ambil. :) *header ni transparent


Post via Autopublish


Saturday Quotes

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Kira Berapa Kali Shaklee?

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Click banner untuk join

TARIKH TAMAT : 31 DISEMBER 2014

Mangsa tag:
~http://strawberrysgurls.blogspot.com
~http://inlove-wanda.blogspot.com

Simple GA: Vietnam Shawl

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Click banner untuk join

GA SIMPLE ~ PLANNER ISLAM 2015

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Click banner untuk join

TARIKH TAMAT : 24 DISEMBER 2014

Mini Giveaway by Hanis Masturina

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Click banner untuk join

TARIKH TAMAT : 30 DISEMBER 2014

**GA ini akan terbatal jika penyertaan kurang daripada 30 orang.

Header Bertukar Rupa

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Inilah header baru blog ni.Made by me. ^^

Friday, December 19, 2014

Resepi : Pavlova

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Google Image Source

Bahan-bahan :

4 biji putih telur 
1 cawan gula kastor 
1/2 sudu teh esen vanilla
1 sudu teh cuka masakan
1/2 sudu besar tepung jagung

Topping/hiasan :

1 cawan (240 ml ) whipping cream
1 1/2 sudu besar gula halus 
1/2 sudu teh esen vanilla

Tip sebelum membakar :

1- Pastikan ketika mengasingkan antara telur putih dan kuning, tiada sedikit telur kuning yang masuk dalam telur putih. Untuk memudahkan kerja, gunakan telur yang disimpan dalam peti sejuk. Telur yang sejuk, mudah untuk diasingkan antara kuning dan putih. Bila nak digunakan, pastikan putih telur berada dalam suhu bilik. Jangan guna masa telur masih sejuk.

2- Periksa peralatan yang digunakan bersih dari sebarang air dan kesan minyak.

Cara-cara :

1- Pukul putih telur menggunakan hand mixer dengan kelajuan perlahan. Pukul sehingga adunan menjadi 'soft peak form'.

2- Kemudian, dengan kelajuan yang tinggi, masukkan gula sudu demi sudu sambil terus putar adunan. Masa ni adunan akan bertukar menjadi putih tapi belum lagi berkilat. Bila pegang sedikit adunan di tangan terasa lagi gula yang belum hancur.

3- Teruskan memutar adunan dengan kelajuan tinggi sehingga bertukar menjadi putih berkilat. Bila diangkat dia akan mengeluarkan tanduk. Haha. Jangan risau. Ni tanduk bagus punya. Kalau dah bertanduk tu maknanya jadilah meringue. Jika belum, atau tanduk tak tajam dan belum mantap,pukul lagi 2-3 minit. 

4- Masukkan esen vanilla dan pukul lagi sampai sebati.Tanda meringue anda dah jadi ialah bila diangkat adunan akan menghasilkan tanduk yang tajam dihujung. 

5- Masukkan tepung jagung dan cuka. Gaulkan menggunakan spatula atau senduk kayu. 

6- Buatkan garisan bulat di atas kertas minyak (parchment paper). 

7- Bentukkan meringue mengikut bulatan yang kita lukis. Pastikan bahagian tepi lebih tinggi dari tengah. 

Masa membakar :

1- Panaskan oven pada suhu 150' C. Letakkan rak di tengah bahagian oven. 

2- Masukkan adunan meringue. Dalam 15 minit, turunkan suhu kepada 140'C. Masak selama 1 jam. Pavlova dimasak dengan api yang sederhana panas. Bila api terlalu panas, luarnya akan garing tapi dalam tak masak. 

3-Masak sehingga warna meringue bertukar menjadi coklat muda. Bila dipegang terasa garing di luar dan lembut bahagian dalam. Tutup api. Biarkan pintu oven sedikit terbuka. Jangan keluarkan meringue terus dari oven. Tunggu sehingga sejuk.

Cara menghias :

1- Pukul whipping cream dalam bekas sehingga kental. Satu petua nak mudahkan kerja. Masukkan bekas dalam peti ais bahagian beku selama 2-3 jam sebelum memukul whipping cream. 

2- Bila whipping cream dah kental,masukkan gula dan esen vanila.

3- Masukkan whipped cream dalam plastik. Simpan dalam peti ais beku sekejap. Nanti bila nak deco baru keluarkan. 

Bila rasa nak makan, baru picitkan whipped cream dan hias dengan buah-buahan yang siap dipotong. Kalau hias awal sangat nanti takut pavlova tu berderai.

Sedia untuk dimakan.

SELAMAT MENCUBA! ^^

Sumber : SINI

Post via Autopublish



Lirik Lagu : Black Widow - Iggy Azalea ft Rita Ora

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



[Hook — Rita Ora:]
I'm gonna love ya
Until you hate me
And I'm gonna show ya
What's really crazy
You should've known better
Than to mess with me, honey
I'm gonna love ya, I'm gonna love ya
Gonna love ya, gonna love ya
Like a black widow, baby

[Iggy Azalea:]
This twisted cat and mouse game always starts the same
First we're both down to play then somehow you go astray
We went from nothing to something, liking to loving
It was us against the world and now we just fucking
It's like I loved you so much and now I just hate you
Feeling stupid for all the time that I gave you
I wanted all or nothing for us ain't no place in between
Might, might be me believing what you say that you never mean
Like it'll last forever but now forever ain't as long
If it wasn't for you I wouldn't be stuck singing this song
You were different from my last but now you got it mirrored
And as it all plays out I see it couldn't be clearer
Now sing

[Pre-Hook — Rita Ora:]
You used to be thirsty for me
But now you wanna be set free
This is the web, web that you weave
So baby now rest in peace (It's all over with now)

[Hook — Rita Ora:]
I'm gonna love ya
Until you hate me (Right)
And I'm gonna show ya (Show 'em what show 'em what)
What's really crazy
You should've known better
Than to mess with me, honey (it's all over with now)
I'm gonna love ya, I'm gonna love ya
Gonna love ya, gonna love ya
Like a black widow, baby

Black, black widow, baby

[Iggy Azalea:]
I'm gonna l-l-l-love you until it hurts
Just to get you I'm doing whatever works
You've never met nobody
That'll do you how I do ya
That will bring you to your knees
Praise Jesus hallelujah
I'm-a make you beg for it, plead for it
Till you feel like you breathe for it
Till you do any and everything for it
I want you to fiend for it
Wake up and dream for it
Till it's got you gasping for air
And you lean for it
'Till they have a CAT scan and check on your mind
And it's nothing but me, on it (on it, on it, on it)
Now it's me-time believe that
If it's yours when you want it
I wouldn't promise I need that
Till I'm everywhere that you be at
I can't fall back go quick
Cause this here a fatal attraction so I take it all or I don't want shit

[Pre-Hook — Rita Ora:]
You used to be thirsty for me (Right)
But now you wanna be set free
This is the web, web that you weave
So baby now rest in peace (It's all over with now)

[Hook — Rita Ora:]
I'm gonna love ya
Until you hate me (Right)
And I'm gonna show ya (Show 'em what show 'em what)
What's really crazy
You should've known better
Than to mess with me, honey
I'm gonna love ya, I'm gonna love ya
Gonna love ya, gonna love ya
Like a black widow, baby

Bl-bl-bla-black widow, baby

Post via Autopublish



Friday Quotes

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Post via Autopublish

Blog Review Peserta Segmen #5

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^

Sebelum tu Wani nak minta maaf dulu kalau ada yang kecil hati dengan review yang Wani buat.

26.http://mimbarkata.blogspot.com/


Blog yang simple dan kemas.Wani suka sangat susunan widget.Banyak menulis entri-entri menarik seperti Kenangan Seniman Mustapha Maarof,Hikayat Cendawan Putih dan  Rumpai Berbahaya.Jom terjah dan follow blog ini.


Review di SINI.


Blog yang simple dan sangat kemas.Dari segi loading blog,ok sahaja.Wani suka sangat susunan widget.Juga terdapat widget butang menu dan search box yang memudahkan pelawat.Antara entri yang ditulis adalah Resepi Cookies Penyet Sedap,Breanna Youn, Puteri Instagram dan Panduan Perniagaan Cupcake.Jom terjah blog ini.


Blog yang cantik dan berwarna-warni.Wani suka sangat header dan background.Dari segi loading blog,memang laju.Dari segi susunan widget pula,ok sahaja.Antara entri yang ditulis adalah  Swisspro - Watering Your Life,WW ~Cara Hukuman Terbaik~ dan Review: Tamar Cocoa.Jom terjah blog ini.


Blog yang cantik dan biru gitu.Wani suka sangat background. <3 Dari segi loading blog,memang laju.Dari segi susunan widget pula,sangat kemas.Juga terdapat butang Back To Top yang memudahkan pelawat.


Blog yang simple dan kemas.Mula berblogging pada tahun ini.Dari segi loading blog,ok sahaja.Juga terdapat butang menu yang memudahkan pelawat.Antara entri yang ditulis adalah [DIY] Magazine box,Instablog dan [DIY] Pom pom comel.Jom terjah blog ini.


Blog yang sangat cantik dan biru gitu.Wani suka header dan background. <3 Dari segi susunan widget,memang kemas.Juga terdapat butang menu yang memudahkan pelawat.Jom terjah blog ini. :)


Dari segi susunan widget,memang kemas.Mula berblogging sejak 2012.Antara entri yang ditulis adalah Sketch and Art { Holiday Planner #1 },Cold! dan Tutorial : Rainy effect #1.


------------------------------------

Terjah kat sini juga!

Happy Friday!

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Post via Autopublish

Thursday, December 18, 2014

Lirik Lagu : Awak Kat Mana - Taufik Batisah

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^



Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)

Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mane, awak awak kat mane


Asyik awak kat mane macam budak darjah dua
Awak sudah kenapa sikit sikit nak call saya
Nanti bingit saya tinggalkan baru kepadan muka



Buat apa? Di mana? Ku selalu ditanya

Kau ni dah kenapa? Nak mengada-ngada

Ini bukan namanya manja

Meluat ku dibuatnya

You nak pergi mane? Dia bunyi lagi

I call you tak answer, nak dekat seribu kali
Kenapa selalu curiga
Sikit sikit dia mesti tanya di mana


Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)

Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Awak kat mana, awak awak kat mana


Aku di dalam studio rakam lagu lepak gila
Tak suka aku tak paksa, lagu ballad pun aku ada
Kau budak budak sudah dewasa, jangan nak mengada-ngada

Tak kira di mana pun aku berada

Dah macam orang gila dia bertanya
Awak dah kat mana, awak buat apa
Jadi begini jalan ceritanya (kau dengar ni)

Lain kali cuba berdikari

Beerti tak perlu call aku lagi
Cobalah kau fikir sendiri
Jangan sikit sikit pulak engkau tanya di mana


Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)

Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane (yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)
Awak kat mane, awak awak kat mane(yeaa)
Awak kat mane, awak awak kat mane(ditanya tanya lagi)

Assalamualaikum
Saya nak keluar studio ni
Dah selesai pun rakaman lagu ni

Saya nak tanya sikit ni

Meluat tak?

Awak kat mane?

Post Via Autopublish


Happy Thursday!

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^


Post via Autopublish

Freebies : Cute Icon #2

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




Hai semua!Kali ni Wani nak bagi korang freebies icon yang kiut miut.Jemput ambil. :) Boleh buat favicon,cursor etc. ^^



Post via Autopublish


 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa