Saturday, May 31, 2014

Tutorial : Buat Header Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum semua.Sudah lama Wani tak buat tutorial.Jadi hari ini,Wani mahu buat tutorial yang amat mudah tapi ambil masa lah juga.Tutorial ini di request oleh Cik Noor Mariah.(tetiba panggil 'cik')Oklah,malas nak mengarut.Jom baca dan ikut step dibawah.

Tutorial:Buat Header Dengan Cara Mudah.



Klik gambar untuk tumbesaran
Picture(doodle yang dipilih) credit to:Fiz

1.Cari apa-apa gambar di mana-mana sumber internet dan save gambar.Cara save hanyalah dengan click button kanan mouse dan bila dah keluar sesuatu,click pula 'Save Image As...' atau Save Image'.



Klik gambar untuk lebih jelas
2.Buka aplikasi Pixlr Editor.Klik SINI ya.Selepas itu,click pula 'Open image from computer'.



Klik gambar untuk lebih jelas
3.Masukkan gambar yang di save sebentar tadi.(seperti no.1)



Klik gambar untuk lebih jelas
4.Adjust width dan height.Caranya,tekan 'Image' dan selepas itu tekan 'Image size' atau 'Canvas size'.Lepastu nanti ada keluar macam gambar di atas.Dan selepas itu,adjust sahajalah width dan height dengan meletakkan nombor mengikut kesesuaian atau citarasa sendiri.Hah,jangan lupa tekan 'ok' lepas dah.



Klik gambar untuk lebih jelas
5.Ok,sekarang perlu masukkan/letak text pula.Lepastu bolehlah pilih font dan warna text mengikut citarasa.Kalau mahu move kan text,halakan je mouse kat text dan lepastu move dan put kan text kat posisi header/gambar mengikut kesesuaian dan citarasa(macam biasa).


6.Warnakan luaran header jika mahu.Wani tahu caranya cuma malas nak letak gambar sebab terlalu penat.Kalau mahu header menjadi transparent/lutsinar(bagi header yang tidak transparent),boleh ke SINI(blog Nurhazimah Hanan).



7.Save header anda yang sudah siap.Caranya,klik 'File' dan lepastu klik 'Save'.



Mudah sahajakan?Semoga berjaya! ^_^


P/s:Cara letak header di blog rajin-rajinkanlah diri cari tutorialnya sendiri ya.Kalau sudah tahu,baguslah! :)


Ruangan Tambahan.




Kalau ada yang berminat mahu ambil simple header kat atas ni yang Wani jadikan contoh,ambillah.Baiklah,sampai di sini sahaja.Jumpa lagi akan datang! :)



Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih


Click banner untuk join
Jom join GA ni!Syarat penyertaan sikit je.Just click banner. :)



Friday, May 30, 2014

Powerbank Giveaway


Click banner untuk join
Apa yang saya suka tentang blog akak ni : Cantik,header pun comel,banyak giveaway yang dijoin jadi memudahkan saya untuk join juga,blog simple tapi tetap cute+cantik+kemas,followers banyak,banner kat sidebar tu cantik dan ada entri yang buat saya tersenyum gembira. :3 Cuba akak teka entri yang mana?Hehe...

Nota kaki:Korang pun join sama tau giveaway ni.Hadiah giler gempak.Jom tengok senarai hadiah giveaway ni:


  • 1 POWERBANK
  • 1 Note book
  • 1 hadiah misteri
  • 10 bookmark by Zara
  • Banner Non Animated
Gempak kan?Jom join!Just click banner diatas.

Nota penting:Saya tiada account Twitter :)



Thursday, May 29, 2014

#2 Blog Review : Nadhirah's Blog


Ini ialah header blog ini


Blog ini adalah blog Giveaway.Pelbagai giveaway dan contest yang disertai.Senarai giveaway juga ada.Nanti kalau ada kesempatan,boleh ke blog ini untuk join giveaway-giveaway yang tersenarai di senarai giveaway di blog ini.Tema warna blog ini ialah warna soft.Memang indah mata memandang blog ini.Cepat-cepat terjah blog ini ya!Klik SINI untuk ke blog ini.(blog kak Nadhirah)

Nota kaki:Sila segera tuntut ya pemenang 2014 Lucky Giveaway by Wani!Klik SINI untuk lihat hadiah yang dimenangi.

Wednesday, May 28, 2014

'Setulus Kasih Ibu' Contest by Dr. Shikin


 photo PicsArt_1399658091312_20140510_015633_zps327cecf4.jpg
Click banner untuk join

Tarikh tamat:30/6/2014


Ucapan Hari Ibu:Selamat Hari Ibu kepada semua para-para ibu di seluruh dunia.Sebenarnya,Hari Ibu bukan hanyalah sehari setiap tahun tapi sebenarnya setiap hari ialah Hari Ibu kerana tiap-tiap hari,ibu pasti akan mengorbankan dirinya demi untuk membesarkan kita semua.Tanpa ibu tidak lahirlah kita.Buat pengetahuan penganjur,nama ibu tercinta saya ialah Norliza binti Bahrom.Saya tersangat sayang beliau.Penganjur juga ialah ibu,kan?Moga sentiasa kuat dan tabah ya melayan kerenah anak-anak penganjur.Kasih ibu membawa ke syurga~

Nota kaki:Saya adalah followers ke-126.Terima kasih ya penganjur kerana invite saya untuk bersama-sama menyertai giveaway ini.Moga giveaway ini mendapat bilangan joiners seperti yang disasarkan. 

Senarai Peserta Giveaway Cuti Penggal 2 2014 by Wani



Senarai Peserta:

1.http://belongtomee.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
2.http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
3.http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
4.http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
5.http://fie-mi.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
6.http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
7.http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
8.http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
9.http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
10.http://lovehim30.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
11.http://awansamudera.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
12.http://jombercontest.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
13.http://izzahyukiko.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
14.http://mybloggieintan.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014.html
15.http://raradeluxe.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
16.http://aspireangel.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
17.http://twinkleeestar.blogspot.com/2014/05/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
18.http://aqueiez95.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
19.http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html]
20.http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
21.http://anis-nabilah.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
22.http://quebecity.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
23.http://tiramisusweetsour.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
24.http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
25.http://bloggeryaya3110.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html
26.http://ohmysecondblog.blogspot.com/2014/06/giveaway-cuti-penggal-2-2014-by-wani.html

GIVEAWAY : SERONOKNYA RAYA BERSAMA SOTONG


Click banner untuk join
TARIKH TAMAT:25/6/2014

Bukti klik iklan(tidak termasuk iklan Nuffnang tetapi saya sudah klik).


Ni iklan pertama dan kedua.Saya prinscreen sekali jadi double


Ni iklan ketiga
Nota kaki:Comellah banner!Nak sangat sotong tu!Moga ada luck.Korang pun join juga ya! :)

Tuesday, May 27, 2014

Awesome Giveaway By Rara Deluxe


Awesome Rara Deluxe Giveaway 


Klik banner untuk join : )

Big thanks to :

Sponsor-sponsor awesome iaitu ShaZa Kpop Online,Button Badge Bajet,A.M Kpop Shop,Hanbok Media Kpop Shop | Kpop Online Store | YS Online Shop | Korean Shop Collection | My Stitching World and Shop | Muslimah Attire Madness | Lilly Lolly | Shahoney Kitty Shoppe | NIF Collection | Lady Passion Style | Slim Beautycare SBC | Stylez Store House | Red Boutique House | Yana Pink Blossom  | Papa Mama Buah Cinta | NZ Wardrobe | Ekinrazali da tailor | Siti Hajar Karim | Siblingshoppe.Giveaway ini dianjurkan oleh Rara Deluxe 

Senarai Hadiah :-
  • 1 Korean single or mini album x 1 by ShaZa Kpop Online
  • 1 set Button Badge BAP x1 by Button Badge Bajet
  • 1 topi BAP x 1 by Kpop Online Store
  • 1 barang misteri EXO x 2 by YS Online Shop
  • EXO Overdose Lomo Cards Set (30pcs) by A.M Kpop Shop
  • Kai Official Button Badge by Hanbok Media Kpop Shop
  • Shinee Everybody Photo set B by Hanbok Media Kpop Shop
  • Exo watch by K-Kiomi Market
  • Random Kpop Badge x3pcs by A.M Kpop Shop
  • Unofficial poster x3 / photo card by Korean Shop Collection
  • 1 shawl by My Stitching World and Shop
  • 1 handsocks x 2 by Muslimah Attire Madness
  • 1 cute bookmark x 1 by Lilly Lolly
  • 1 pore strip x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 keychain x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 inner neck magic x 1 by NIF Collection
  • 2 hand mask x 2 by Lady Passion Style
  • Shawl x 1 by Slim Beautycare SBC
  • Shoe under the bed x 1 by Stylez Store House
  • Jumpsuit x 1 by Red Boutique House
  • Ladies accessories x 2 by Yana Pink Blossom 
  • Topup RM 5 x 2 by Papa Mama Buah Cinta
  • Topup RM 5 x 1 by NZ Wardrobe
  • Topup RM 10 x 1 by NZ Wardrobe
  • Tooup RM 5 x 4 by Ekinrazali da tailor
  • Topup RM 10 x 5 by Siti Hajar Karim 
  • Voucher RM 4 untuk semua peserta by Siblingshoppe
Nota penting:Saya tiada account Instagram :)

Sunday, May 25, 2014

Mrs Erry 2nd Giveaway


Click banner untuk join
Jom join Giveaway ni!Tarikh tamat ada tulis kat banner. ^^

Nota penting:Saya tiada account Instagram. :)


Saturday, May 24, 2014

#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness



بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan ini, sukacita dimaklumkan
Mellya dan Iola akan mengadakan giveaway bonanza
yang bermula pada
2 May 2014 
dan berakhir pada 25 Jun 2014**

Hadiah-hadiah giveaway bonanza kali ini
ditaja sepenuhnya oleh Buttons and Cuteness.
Dan yang best?!
Setiap penyertaan, layak menerima diskaun voucher yang akan
diberikan pada akhir giveaway nanti.

Jemput join beramai-ramai dan jadi top referral giveaway ini ^^
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Satu set combo brooch untuk pemenang top referral serta hadiah misteri untuk referral
melebihi 200 view

Riang-riaku Di PBAKL 2014!



Assalamualaikum semua!Dah lama tak tulis diari kat blog biru Wani ni ^_^ Wani nak tanya,siapa pergi PBAKL tahun ni?Kalau pergi,cuba komen berapa buku/barang korang beli?Kalau Wani,Wani cuma beli:

1.Majalah Asuh isu March 2014
2.Majalah Asuh isu Mei 2014
3.Novel Aku Mahu Banglo Pink
4.Nomik Hero vs Heroin
5.Novel Comel Cupcake Mata Panda
6.DVD Projek Cupcake Ain Maisarah

Tu jelah yang Wani beli.Wani juga ada dapat:

1. 3 kad Hero Blink
2. 2 kad bukti bertemu dengan Ain Maisarah
3. Tandatangan percuma dari dua orang penulis novel

Alkisahnya....Wani nak sangat pergi kat PBAKL 2014.Tak sangka dapat juga pergi.Wani pergi ke PBAKL rasanya kira-kira pada hari Jumaat,tiga hari sebelum PBAKL tamat.Wani pergi bersama 2 kawan ibu Wani dan 2 anak kawan ibu Wani.Wani gelarkan kawan ibu Wani yang Wani rapat dari kedua-dua itu,Cik Nor.Maklumlah pengangkutan sendiri tiada jadi kami naik komuter untuk pergi ke PBAKL 2014.Masa tu memang first time Wani naik komuter.Best!Setelah sampai,kami jalanlah kaki untuk mencari PWTC.Rasanya jalan kaki dari stesen komuter ke PWTC taklah jauh sangat.Bila dah sampai kat PWTC,alangkah seronoknya Wani apabila dapat melangkah masuk.Memang ada banyak sangat booth.

Mula-mula,Wani dan Cik Nor pergi kat Booth kak Ain Maisarah.Wani belek-beleklah satu-satu buku.Memang rambang mata!Malahan buku yang mahu dibeli sudah jumpa.Ya,Wani ada ternampak abang Azanil Fitri,abang Alam Anuar dan kak Izanor.Sebabtu,Wani rasa malu jadi Wani suruh Cik Nor pergi kat booth lain dulu.Tapi sebenarnya Wani pergi booth kak Ain Maisarah lagi semula.Huhu,lagi bagus terus beli aje buku kat booth tu T_T Ok,Berbalik semula kepada kisah pergi booth lain dulu.

Dah banyak booth Wani singgah tapi disebabkan rasa malu mahu membeli,Wani tarik nafsu Wani untuk berbelanja lebih.Maklumlah Wani bukan ada sikap boros pun.Antara booth yang Wani singgah ialah booth Galeri Ilmu,Gempak Starz dan banyak lagi.Antara banyak-banyak booth yang Wani singgah selain booth kak Ain Maisarah,Wani beli buku kat booth Galeri Ilmu.Buku yang Wani beli ialah kat booth tu ialah 2 Majalah Asuh(rujuk senarai buku yang Wani beli).

Selesai pusing-pusing kat bahagian dalam PWTC,Wani pergilah balik kat booth kak Ain Maisarah.Barang yang Wani beli ialah Novel Aku Mahu Banglo Pink,Nomik Hero vs Heroin,Novel Comel Cupcake Mata Panda dan DVD Projek Cupcake Ain Maisarah(rujuk senarai buku yang Wani beli).Lepas dah bayar,ada akak tu suruh minta tandatangan abang Alam Anuar sebab Wani beli novel Aku Mahu Banglo Pink iaitu novel nukilan kak Ain dan abang Alam Anuar.Dengan rasa malu,Wani pergi menghampiri abang Alam.Oh,malunya!Tapi alhamdulillah,Wani tahan malu Wani dan dapat tandatangan abang Alam.Lepas tandatangan,abang Alam bagi kad Hero abang Alam dan kad bukti bertemu Ain Maisarah.

Hah,dan lepastu abang Alam minta kak Izanor tolong tangkapkan gambar abang Alam bersama Wani.Lepastu Wani minta tandatangan abang Azanil Fitri pula.Lepas abang Azanil menandatangani nomik yang ku beli bertajuk 'Hero vs Heroin',abang Azanil bagi Wani kad hero abang Azanil,kad bukti bertemu Ain Maisarah dan kad hero kak Ain Maisarah.Selepas selesai,Wani dan yang lain melangkah keluar PWTC untuk balik.Walaupun tidak dapat berjumpa dengan kak Ain,Wani masih rasa tersangat gembira ^_^ TAMATLAH ALKISAHKU DI PBAKL 2014~

Jom layan gambar-gambar dibawah:

 

Friday, May 23, 2014

Smile Giveaway by Shad


Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Giveaway ini dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh
Ekin SchmidtAna Solehah | Aimi Syafiqah | Izzat Syahir | Akma Khaieri |
  Nur AmeliaHajarNizam | Nur Intan | Hakimi | Rexylla | Tasha Aqisha
Syamimi dan Shad

Nota penting:Saya tiada Instagram dan Twitter.

Sunday, May 18, 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah!



KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Nota penting:Saya tiada account Instagram dan Twitter.Harap penyertaan saya diterima :)

1st Mini Giveaway By Atikah Aziz

Click gambar assalamualaikum diatas untuk join


Jom join!Hadiah dan tarikh tamat ada tulis kat banner tu.So,join tau!Termasuk yang Wani tag juga.Siapalah yang jadi mangsa.Hohoho. ^_^

Tag:Hazimah,Syaza Afrina,Aisya.

Nota penting:Saya tiada account Instagram dan Twitter :)

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz


Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz
KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!

Saturday, May 17, 2014

#1 Blog Review : Karimah Zulkafali's Blog




Asssalamualaikum,semua.Korang pernah blogwalking blog ini?Itulah blog kak Karimah Zulkafali.Kak Karimah telah memenangi hadiah review blog dari Wani iaitu dari Contest:May Blogwalking by Wani.Dengan itu,di entri ini Wani mahu menulis review blog untuk blog kak Karimah.Mari kita semua baca ya.

Review blog ikhlas from me for Kak Karimah's Blog:

"Blog itu seriously cantik dengan soft colour yang dijadikan tema!Saya ada baca satu persatu entri blog itu.Kebanyakkannya entri Giveaway yang ownernya(kak Karimah) join.Lepastu,sudahlah blog itu ada senarai Giveaway!Nanti senang sikit nak join atau meneliti Giveaway yang sedang berlangsung.Hampir selalu saya blogwalking untuk join giveaway yang diadakan.Followers?Memang gila banyak dari blog Wani!Hah,mari sama-sama kita doakan ownernya(kak Karimah)mendapat markah yang cemerlang dalam peperiksaan SPM yang akan didudukinya pada tahun hadapan.Berbalik pada blog kak Karimah.Hiasan blog,memanglah seriously cantik seperti yang diperkatakan.Berakhirlah sudah review ringkas ini(sorry kak Karimah).Jangan baca je ya korang!Blogwalkinglah juga blog kak Karimah ya.Assalamualaikum!"

P/s:Sorry ya kak Karimah kalau terlalu ringkas dan tak menarik.Ini sahajalah yang saya ikhlaskan untuk review blog for akak.Kalau panjang nanti bermakna saya tak ikhlas.Ok,jangan peduli apa saya kata.Yang penting,ENJOY!!

Wednesday, May 14, 2014

2014 Blog Giveaway #1


Due date:13/7/2014 at 12:00 a.m.

Klik SINI untuk join.Join,jangan tak join!

Sunday, May 11, 2014

#1 Liebster Award Tagged by Hazimah


Liebstar Award Nomination

Recently,I was tagged by Hazimah in Liebstar Award Nomination.Actually,I don't really know about this award but I was tagged,so I'm just joined it.BTW,thank you for tag me Hazimah.This is first time and last time I'm joined Liebstar Award Nomination.BTW,I'm so happy!What I know is:

Rules when being nominated :

1-Mention the person who nominated you with a link to their blog. 
2-Answer the 11 questions asked. 
3-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
4-Create 11 of your own questions for them to answer. 
5-Notify your nominate.


Hazimah Question:
~ When you started blogging?
Since in January 2014.

~ Actually, how many blog do you have?
I have 2 blog.

~ Tell me, when is the last time you ate waffle?
I don't no.Sorry.

~ What is your phobias?
Batrachophobia

~ Who is your idols? Say two.
Kak Ain Maisarah and Rasulullah.

~ Have you maked your own blogskins? Link, please.
No,I don't maked my own blogskin.

~ Who are your favorite artist? Two atleast.
Daiyan Trisha,Ainan Tasneem,Wafiy Popstar and more.

~ When I sing, I sound like.........
I don't no.

~ How about your school?
Good,have many programes and have many student.

~ Do you think you are good at cooking?
I think no but food that is so easy to cook,I is very good!

~ What do you think about me?
Good young blogger and creative.





Selamat Hari Ibu 2014!


Wani mahu tanya.Siapakah insan yang melahirkan kita di dunia ini dengan penuh kasih sayang?Siapakah insan yang membesarkan kita tanpa rasa jemu?Itu adalah ibu.Tanpa ibu,tidak lahirlah kita di dunia.Bersempena dengan hari ibu hari ini iaitu pada 11/5/2014,Wani rancang dengan adik Wani mahu bagi hadiah istimewa buat ibu kami tersayang yang bernama Norliza binti Bahrom.Sebenarnya,hadiah yang kami mahu bagi ini tidak mahal dan besar manapun tetapi kami ikhlas.Dan sebenarnya anda semua,tidak kisahlah besar dan mahal manapun hadiah yang anda semua mahu bagi kepada ibu anda asalkan ikhlas dengan sepenuh hati.Misalnya,anda bagi kad sahaja dengan ikhlas kepada ibu anda membuatkan ibu anda gembira dan seterusnya mendapat pahala.

Lagu istimewa hari ibu:

Ibu,ibu,
Engkaulah ratu hatiku,
Bila ku berduka,
Engkau riangkan selalu.

Ibu,ibu,
Engkaulah ratu hatiku.

Assalamualaikum dari saya,Noor Izwani Eliyana.




 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa