Saturday, October 25, 2014

#5 Liebster Award Tagged by Miss Yana

Assalamualaikum and peace be upon you. ^^




First of all Wani ingin mengucapkan terima kasih kepada kak Miss Yana kerana sudi tag Wani dalam Liebster Award ini.

Mention the person who nominated you with a link to their blog.

answer the 11 questions asked.

nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.

create 11 of your own questions for them to answer.

notify your nominee.

Jawapan Saya :

1.Sejak bila anda mula blogging dan sebab apa anda mula nak blogging?
  • 5 Januari 2014 (rujuk entri pertama).Kerana saya ingin kongsikan kisah saya dengan anda semua dan juga untuk kongsikan informasi dan perkara-perkara berguna. :)
2.Cinta pertama anda pada usia berapa?
  • Takleh bagitahu. :3
3.Kalau anda diberi USD 1 juta anda nak tak masuk bilik mayat?
  • Tak tahulah..
4.Aktiviti yang anda suka buat pada masa lapang?
  • Blogging :3
5.Kalau awak tak ada lesen tak kira lah lesen apa pun,kalau nampak polis traffik or JPJ awak nak pecut ke buat-buat cool depan diorang?
  • Of course lah pecut :3
6.Makanan atau minuman kegemaran anda
  • Makanan kegemaran,tomyam.Minuman kegemaran,susu. :)
7.Antara sony experia Z dengan Galaxy Note 4 mana satu yang korang pilih?
  • Galaxy Note 4
8.Perkara yang anda paling benci?
  • Tidak dapat berblogging dalam masa lebih dari sehari. (obses sangat dah :3)
9.Cara awak memujuk orang yang tengah merajuk?
  • Pujuk dia puas-puas tak pun buat lawak.
10.Senaraikan 5 rukun iman?
  • 1.Beriman kepada Allah.
  • 2.Beriman kepada Malaikat.
  • 3.Beriman kepada Rasul.
  • 4.Beriman kepada Kitab.
  • 5.Beriman kepada Hari Kiamat.
  • 6.Beriman kepada Qada' dan Qadar.
11.Pendapat anda tentang blog Miss Yana.. Jujur tau.. 
  • Cantik,pink gitu,tak banyak widget yang memberatkan blog. :)
Sekarang nak tag korang pula. :D

Mangsa Tag :
~http://diarisihazimah.blogspot.com
~http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com
~http://dianeeya.blogspot.com
~http://double-dwithdiary.blogspot.com
~http://drshikinzainal.blogspot.com
~http://hanaexotics.blogspot.com
~http://ssurianahyana.blogspot.com
~http://sitizawiah95.blogspot.com
~http://haipakwe.blogspot.com
~http://lifeisgreatwithme.blogspot.com
~http://strawberrysgurls.blogspot.com


Soalan Dari Saya :

1.Apakah hobi anda?
2.Nyatakan 3 buah lagu kegemaran anda.
3.Apakah warna kegemaran anda?
4.Apakah tujuan anda berblogging?
5.Nyatakan 2 blog kegemaran anda.
6.Apakah perkara paling lucu yang pernah berlaku pada anda?
7.Apakah pandangan anda terhadap blog saya? 
8.Anda berasal dari negeri mana?
9.Nyatakan 5 fakta tentang diri anda.
10.Kalau anda memenangi duit berjumlah 1 juta,apakah yang anda belanjakan dengan duit itu?
11.Apakah makanan kegemaran anda?

Jemput jawab ya bagi yang ditag.Jangan lupa tinggalkan komen lepas dah jawab. :) Ok,bubye! ^^

Note : Sebenarnya Liebster Award patut dijawab oleh blogger yang followers nya bawah 500 tapi Wani main tag je sebab tiada idea nak tag siapa. :3

6 Komen:

Yana Nana said...

Yana dah baca jawapan adik.. terima kasih join

Nurhazimah Hanan said...

Dah jawab =D

http://diarisihazimah.blogspot.com/2014/10/liebster-award-tagged-by-wani-si-ulat.html

Barniyah Ammara said...

Siap! :) Terima kasih tag~ ^_^

Klik sini!

Fara_nym (Farahanim) said...

you were tagged dear http://faranymboboiboy.blogspot.com/2014/10/liebster-award-2.html

mama 3farhanah said...

Jangan pecut dik kalau jumpa jpj atau polis, lagi naya kalau kena tangkap...

Nur Alfirah Adilia said...

Dah Jawab
http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com/2014/10/liebster-award-tagged-by-wani-si-ulat.html

 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa