Tuesday, October 14, 2014

Tutorial : Cara Cantikkan Blog (Blogskins)

Assalamualaikum and peace upon you. ^^



Hai semua!Hari ni Wani nak ajar korang cara guna Blogskins.Blogskins memang sesuai bagi 'New Blogger' dan Blogger yang mahu cantikkan blog kerana tidak perlu edit edit bagai dan terus pakai.Nak cuba?Jom!

Tutorial : Guna Blogskins.

1.Log in--->Dashboard.


2.Template--->Revert to classic templates (scrool ke bawah sampai jumpa).

3.Tinggalkan dan pergi ke laman web www.blogskins.com.

4.Pilih Blogskins yang dimahukan.

5.Tekan 'Blogger Main'. *rujuk gambar dibawah*


Click gambar untuk lebih jelas

6.Copy semua code.

7.Pergi ke blog anda semula dan padam semua code di kotak yang disediakan.

8.Paste dengan code yang anda copy tadi.

SELAMAT MENCUBA! ^^

If you have any question,tell me at the comment box. :)


10 Komen:

Cinderella said...

Hi nk tny sekarang macam dah tak ada button untuk revert to classic template. So mcm mana ye?

Noor Izwani Eliyana said...

@Cinderella

Masih ada,dear.Scrool je sampai bawah sekali :)

Deena Hassan said...

Assalamualaikum Wani. Bagaimana mahu letak link blog kawan di linkies? Hanya link blog Wani sahaja ada..Apapun, cantik blogskins yg Wani edit.

Aisyah Umairah said...
This comment has been removed by the author.
Bocahapi said...

Thanks tutorialnya cool singkat n padat :D

Belajar pemrograman web

Salam http://bocahapi2015.blogspot.com/

Nur Syafawani said...

hai wani..nak tnya padam code tu kat mne..maap baru nak try buat blog..

Syifa said...

wah menarik nih artikelnya.
kunjungi juga blog aku di sini ya Zata SportIndo

COA UTeM said...

nak padam code kat mana ? html tu ke ? semua ? kalau padam semua nnti post yg dah post selama ni akan hilang ke ?

Syahira Zalina said...

Bermanfaat la tutorial yg dikongsikan
Singgah blog saye www.syerazalina.blogspot.com

Syahira Zalina said...

Kak wani lpas dah tekan blog main tu macam mana nak copy code die sbb sye tekan blog main die terus download camne nk buat eh ???

 
© Copyright | All Right Reserved by Noor Izwani Eliyana.Template by Samiqa